GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Arne Grip: Är det Erdogan eller SD som styr Sverige?

Sveriges statsminister tar avstånd från en kostymklädd docka som hänger i fötterna. Han tycker den liknar Turkiets president Erdogan. Och säger att det är ett grovt sabotage mot vår Nato-anslutning.
Politik • Publicerad 18 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan håller en gemensam pressträff i Ankara, i samband med ett möte där man diskuterar Sveriges Natoansökan.
Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan håller en gemensam pressträff i Ankara, i samband med ett möte där man diskuterar Sveriges Natoansökan.Foto: Henrik Montgomery/TT

Erdogan går på finten och kräver att förövarna straffas. Att hänga upp dockor är inte brottsligt.

När Lars Vilks satte ut hundar i rondeller blev han dödshotad. Hans hundar liknade en muslimsk profet, som ingen har sett. Profeten får inte avbildas.

Lars Vilks fick skydd och omkom i en bil körd av livvakterna.

Erdogan känner sig uthängd och hotar med att stoppa vår Natoansökan. Han vill utvidga sin makt till att styra Sveriges regering.

Provocera betyder framkalla. Om syftet med dockan var att visa att Turkiet har en annorlunda rättsordning, har svensk yttrandefrihet vunnit en brakseger.

Statsministern jämför Erdogan med en docka upphängd i snören, en marionett eller buktalardocka. Vem håller i trådarna? Putin eller Nato.

Jag tycker att dockan liknar Ulf Kristersson. Vem styr Sverige? Regeringen eller SD eller Erdogan?

Arne Grip, Sandhammaren

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.