GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åsa Ekblad (M): Esbjörnssons tidigare partikamrater har motarbetat honom i fyra års tid

Under fyra års tid har Socialdemokraterna kämpat med att sätta käppar i hjulet för att deras före detta politiska kollega Pierre Esbjörnsson inte skulle klara sig utan dem i sin nya opolitiska roll som VD för Skurupshem.
Skurup • Publicerad 10 januari 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pierre Esbjörnsson tvingas att med omedelbar verkan lämna vd-posten i Skurupshem.
Pierre Esbjörnsson tvingas att med omedelbar verkan lämna vd-posten i Skurupshem.

Efter valet 2018 fylldes Skurupshems styrelserum inte längre av entusiastiska ledamöter som arbetade för utveckling och bolagets bästa. Den ersattes av en majoritet med målet inställt på att skapa kaos i bolaget för att få VD Pierre Esbjörnsson avsatt.

Skurupshem är inte – och var inte heller innan Pierre Esbjörnssons tid – utan brister, men beslutet att entlediga PIerre Esbjörnsson saknar tveklöst saklig grund.

Beslutet har blivit möjligt inte minst genom det successiva närmande mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna som vi sett i kommunen och vissa styrelseledamöters oprofessionella agerande som sedan tidigare fått den moderat tillsatta ordföranden i bolaget att avgå med hänvisning till att politiken letat sig in i styrelserummet.

Notan för det hela uppgår till minst 3 miljoner kronor i detta fallet, och till det kan dessutom läggas flera ytterligare miljoner kronor till följd av märkliga beslut som styrelsen tagit senaste året där upphandlade projekt stoppats med mera.

Notan betalas ytterst av Skurupshems hyresgäster och skattekollektivet.

Agerandet är ett fundamentalt misslyckande för ett kommunägt aktiebolag.

Politikernas agerande i styrelserummet i Skurupshem får nu allvarliga följder för bolaget som helt saknar operativ och strategisk ledning, en plan för framtiden, och bevisligen en professionell styrelse.

Vice ordförande Nicklas Olsson (M) står inte bakom beslutet att avsätta VD:n, därför har han idag reserverat sig mot beslutet och valt att med omedelbar verkan lämna styrelsen i Skurupshem, helt i enlighet med god bolagssed.

Åsa Ekblad (M), ordförande för Moderaterna i Skurup

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.