Insändare

Även oppositionen skulle kunna bidra på ett vuxet sätt

Insändare Artikeln publicerades

Svar på insändaren, ”Oseriös debatt av Christer Akej”, YA 9 juli. Jag tänker inte ge Karl-Erik Olsson och Christer Granqvist en eloge!

Det är sorgligt att vi 2019 har ett debattklimat som uppkom på stenåldern och som genom Karl-Erik Olsson och Christer Grankvist lever kvar i Simrishamns kommun.

Ledarskapsutvecklingen och debattklimatet har utvecklats för alla oss andra.

Det klimatet som har varit och delvis finns kvar på kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och även på insändarsidorna är förkastligt och skapar ingenting som utvecklar vare sig vår kommun, vi som bor här, de som skulle vilja bo här och ännu mindre de tjänstepersoner som måste sitta och lyssna på detta under sin arbetstid!

För oss i Moderaterna har målet varit tydligt och kommunicerats öppet, nytt ledarskap. Vi gick till val med ”laget före jaget” Vi blev ett gäng ”nya” politiker som väljarna önskade se vara med och driva kommunen. Det finns plats för alla hos oss i Moderaterna men alla kan inte ”sitta” i Ksau, KS och nämnder. De politiker som varit aktiva under en längre period har otroligt mycket att bidra med och utgör en viktig del i vårt team, både ur ett kunskapsperspektiv men också er ett erfarenhetsperspektiv.

Mentorskap finns i de flesta utvecklade teamen, så även i vårt. Vi hjälper och stöttar varandra.

Det finns många sätt att ta sig an verkligheten på. Även i opposition kan man fortsätta bidra på ett nyanserat, vuxet sätt och samtidigt vilja göra skillnad, både för våra invånare, för oss ”nya” i politiken samt att fortsätta delta i den offentliga politiska debatten.

Eller så kan man, som Karl-Erik Olsson och Christer Granqvist väljer att göra, nämligen att fortsätta den ytterst otrevliga och nedlåtande tonen med sina personangrepp, elakheter och skriva sina spydiga insändare.

Vad gäller de ofinansierade besluten som vi har fått ”ärva” har vi bestämt oss för att lyssna på våra ekonomer och revisorer. De har bett samtliga politiker att följa budgeten och fatta beslut utifrån denna. Att komma i efterhand och ”äska” pengar är ett annorlunda sätt att förhålla sig till en budget. Att fatta beslut utan ekonomisk bärighet är inte att ha god ekonomisk hushållning, och det är ett av våra uppdrag.

För Österlenmoderaterna/ Jaennine Olesen

KS KF och 1:e vice ordf i bun

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.