GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt Göran Svensson: Var är Vänstern nu när Putin hotar?

Belarus och Kazakstan – medmänniskor och folk som lider under kommunistisk diktatur understödda av Putin.
Politik • Publicerad 15 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Putin
PutinFoto: Mikhail Metzel

Samtliga dessa länder var tidigare delar av Sovjetunionen. Dessa kommunistdiktaturers ledare hyllades, pussades och kramades av kommunistpartiets medlemmar i Sverige, numera namnändrat till vänsterpartiet.

Var finns solidariteten från den vanligtvis väldigt aktiva vänstern ? Inga demonstrationer. Inga brända flaggor. Inga nidrop.

Kommunister som nu inte piper ett ljud. Kan inte tolkas som något annat än samtycke med dessa skurkdiktaturer.

Läser man inte dagstidningar eller följer nyhetsrapporteringen på TV? Putin slår lystna blickar mot Sverige. Var har vi vänstern (tidigare kommunistpartiet)? Känns inte alls bra.

Bengt Göran Svensson, Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.