GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt Persson: En liten man med mustasch rörde om i grytan – sedan gick inte att rösta bort

Det är med sorg jag läser Lars Södergrens insändare (”Känns skönt att var fjärde man möter är en vän” i YA 14 september), där SD:s verkliga ansikte sticker fram. Numera när han stolt promenerar omkring i Simrishamn vet han att mer än var fjärde invånare han möter är en vän, en SD-sympatisör, och kanske kan man med en liten försiktig gest med högerhanden se vem dessa är…
Skåne • Publicerad 16 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nuremberg, Germany, Sept. 20, 1936.  The soldiers listened to a speech given by their leader Adolf Hitler.  (AP Photo)
Nuremberg, Germany, Sept. 20, 1936. The soldiers listened to a speech given by their leader Adolf Hitler. (AP Photo)

Så nu ska alla invandrade brottslingar få strängare straff och sedan utvisas och äkta svenskar få bättre sjukvård och äldrevård, skola med ordning och reda.

Elen ska bli billigare så att vi precis som förr kan värma upp våra boenden, och bensinen ska åter flöda.

Greta Thunberg och andra klimatfanatiker, ja de kan vi låsa in på inhägnade mentalhem, så att de inte stör vår självklara rätt till ett drägligt leverne.

Jag har en god vän, från Tyskland ursprungligen. När han var sju år gammal 1942 kom ryssarna en kall decemberdag indundrande i hans lilla by vid polsk-tyska gränsen.

Första kvällen våldtogs hans mor och hans två äldre systrar för att sedan avrättas med nackskott, allt inför hans ögon.

Hans far hade året innan tvångsinkallats till östfronten och dött i strid.

Och detta människoöde bara för att det tyska folket tio år tidigare tyckt att den där trevlige herren i snygg kostym och filthatt, och med en liten käck mustasch kunde man väl rösta på för att röra om lite i grytan, sen kan man ju rösta bort honom igen.

Ett år senare hade alla andra politiska partier förbjudits och oberoende radio och press stängts. Och nu basunerar SD:s Björn Söder högljutt ut att nu ska banne mej public service ställa in sig i ledet.

Fortfarande, efter 80 år, varav 50 som svensk medborgare får min vän tårar i ögonen när han ser hur infama vi svenskar är, som inte inser hur skör demokrati kan vara, en skörhet som måste uppmärksammas och vårdas.,

SD är inte synonymt med NSDAP, men när höga företrädare ropar Helg Seger har man mycket att jobba med internt. Eller?

Vart tog landet Lagom vägen?

Bengt Persson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.