GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt Persson: Många uttrycker sin tveksamhet om höghusen

Tack Michael Michaelsen för en lite mer nyanserad insändare denna gång ”Bevara kultrmiljön har aldrig varit prio ett” i YA 27 maj. Sen är ju frågan om du fortfarande slirar med sanningen, eller om det är minnet som slirar efter 20 år.
Platsen för nya hyreshus på regementsområdet. Hellre en levande stadsdel än ett museum över en svunnen tid, menar Michael Michaelsen (SD).
Platsen för nya hyreshus på regementsområdet. Hellre en levande stadsdel än ett museum över en svunnen tid, menar Michael Michaelsen (SD).
Foto: Mark Nordvall Hanlon
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För inte har väl vd:n på Vasallen sagt att han vill investera många miljarder (plural!) på regementet i Ystad?

Vasallens mandat från regeringen var entydigt. ”Tillfälligt inneha de av Försvarsmakten nedlagda fastigheterna”. Och 1997 var regementsområdet fortfarande ett kulturhistoriskt riksintresse, listat av Riksantikvarieämbetet som byggnadsminne. Alltså kulturmiljö prio ett, inga nya byggnader.

Sen är det väl egendomligt att den mest engagerade och ivrige härföraren för nya höghus på regementet är en representant för ett parti som först krävde återremiss och sedan lade ner sina röster. För vad du än säger så är det är ju det detaljplanen tillåter, två höghus som fullständigt kommer att vältra sig över de gamla stallbyggnaderna på området.

I nästa mening säger du att inga beslut gäller för evigt, vilket du även poängterat i ett svar till Kent Wallin, att en detaljplan gäller till dess den ändras.

Så varför inte presentera ett ledamotsinitiativ i kommunfullmäktige och driva igenom låga trevåningshus som smälter in i miljön?

Med tanke på hur många fullmäktigeledamöter som privat i efterhand uttryckt tveksamhet inför planen får du säkert igenom initiativet. Då kanske även Kent Wallin kommer att rösta på dig vid nästa kommunval….

Bengt Persson, Ystad

Läs mer