Annons
Insändare

Benny Hedlund: Gängvåldet har intagit idrotten

Som sportfanatiker så sitter man fastklistrad vid tv:n när olika arrangemang ska slutföras. Idioter förstör dock all glädje.
Skåne • Publicerad 15 november 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Malmö FF – Elfsborg präglades av tumult på läktarna med bengalbränning, fyrverkerier och banges. Elfsborgs klack försökte bränna näten som skulle förhindra planstorming och hanade i bråk med ordningsvakter. Malmö å sin sida rökfyllde arenan såpass att brandlarm utlöstes och brandkår tillkallades. 
Matchen slutade 1-0 till Malmö, målet gjordes på en straffspark.
Malmö FF – Elfsborg präglades av tumult på läktarna med bengalbränning, fyrverkerier och banges. Elfsborgs klack försökte bränna näten som skulle förhindra planstorming och hanade i bråk med ordningsvakter. Malmö å sin sida rökfyllde arenan såpass att brandlarm utlöstes och brandkår tillkallades. Matchen slutade 1-0 till Malmö, målet gjordes på en straffspark.

Och man blir bara trött på att en halvtidspaus ska ta mer än en timma. Jag pratar förstås om matchen mellan Malmö FF och Elfsborg. Tänk alla som måste passa tågtider och andra saker. Och som bara vill se sporten. Det blir totalt ointressant.

Appropå matchen så var det väldigt märkvärdigt att en avdragning av tröja inte resulterade i en påföljd medan en tvivelaktigt närkamp avgjorde matchen. Men skäms på alla supporter som så att bär sig skamfilat åt.

Benny Hedlund, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons