GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bertil Bjerström: Höghuset finns bara på en teckning i en förstudie

Vi skulle vilja komplettera Leif H Hjärres insändare ”1960-talets höghussjuka har nått kulturstaden Simrishamn” i YA 10 november med lite fakta angående höghusbyggen i Simrishamn.
Simrishamn • Publicerad 16 november 2022
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Visionen är att bygga ett 12-våningshus och tre radhus på Bruksområdet.
Visionen är att bygga ett 12-våningshus och tre radhus på Bruksområdet.

Det nämnda ”höghuset” på Bruksgatan finns än så länge bara på en teckning som ingår i en förstudie.

I samband med att området på Bruksgatan kräver en ny detaljplan, inte för en byggnation i närtid. Detta är brukligt för att få en överblick inför planläggningen.

Alltså pågår det ett arbete under stadsarkitekts ledning om ny detaljplan. Det beräknas vara ute för samråd och granskning under 2023.

Inga beslut har tagits angående att bygga. Ej heller om utseende på hus och så vidare. Endast en begäran om ny detaljplan.

Detaljplanen har att ta hänsyn till översiktsplan, kultur- och arkitekturprogrammet, plan- och bygglagen med mera.

Därefter ställs planen ut för granskning och samråd där intresserade får lämna synpunkter. Efter detta så beslutas planen i kommunfullmäktige i Simrishamn. Om man trots detta inte är nöjd går den att överklaga.

När allt detta är klart – då kan man söka bygglov med ritning som beskriver byggnaden.

Hur de tjänstepersoner som är anställda framför sina idéer eller deras personliga förhållanden har ingen relevans i sammanhanget.

Bertil Bjerstam, ordförande Simbo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.