GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bertil Fredlund (M): Tomelillas fiberutbyggnad gynnar distansarbete

Replik på insändare av Sara Anheden (S) 31 december ”Varför skulle en berlinare välja Tomelilla?”.
Tomelilla • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per-Martin Svensson summerar ett händelserikt 2021 innan han ägnar sig åt att ägna de sista av årets dagar åt familj och vänner. ”Men mest ska jag pusta ut, för det har varit många beslut i år, många avväganden kring pandemin och det har varit tufft.”
Per-Martin Svensson summerar ett händelserikt 2021 innan han ägnar sig åt att ägna de sista av årets dagar åt familj och vänner. ”Men mest ska jag pusta ut, för det har varit många beslut i år, många avväganden kring pandemin och det har varit tufft.”Foto: Henrik Ekblom Ystén

Jag menar att skribenten helt har misstolkat artikeln YA 30 december där kommunalrådet Per-Martin Svensson (M) siar om ljus framtid för Tomelilla.

I en demokrati är oppositionen viktig och ska givetvis, om den kan, komma med konstruktiv kritik och förslag.

Men insändaren tycks mer vara fokuserad på person istället för alliansens politik. Sara Anheden gör stor sak av att kommunalrådet nämnde Berlin i artikeln. Jag ger här min tolkning varför en stor stad inom räckhåll till Tomelilla nämndes.

Det finns många yrkesarbetande som inte nödvändigtvis måste vara fysiskt närvarande på sin arbetsplats varje dag. Det har tydligt visats sig under rådande pandemi då arbete från hemmet blivit vanligt.

Vi ligger långt framme när det gäller utbyggnaden av fibernätet som gynnar distansarbete. Denna infrastruktur ger oss möjlighet till ett smart arbetssätt som minskar transportbehovet.

Vår kommun och denna del av Skåne har en tilltalande natur och möjlighet att bygga efterfrågade hus med bra boendemiljö och troligen till lägre kostnad jämfört med storstäder. Detta är en tillgång som kan attrahera personer som har sin arbetsplats även på längre avstånd från Tomelilla då de inte behöver resa dagligen.

Andra stora städer kunde givetvis ha nämnts både i Sverige, Danmark och Tyskland.

En marknadsföring av vår kommun i en vidare krets kan ge en tillväxt med inflyttning som gynnar oss samtliga.

Ett rimligt antagande är att det finns många som vill söka sig till en lugnare miljö jämfört med storstaden om möjligheten finns till distansarbete.

Bertil Fredlund (M), Skåne-Tranås

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.