GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bertil Thornberg: Skulle Schyman offra Simrishamn?

Gudrun Schyman vill se omedelbara fredsförhandlingar mellan Ryssland och Ukraina för att få ett stopp på kriget.
Europa • Publicerad 16 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gudrun Schyman.
Gudrun Schyman.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Frågan blir då om hon menar att Ukraina ska avstå de delar av Ukraina som Putin säger sig ha kontroll över. Det är ju nämligen de ovillkorliga krav Putin ställer för att i förlängningen också kunna lägga hela Ukraina under ryskt styre.

Men om Putin hade riktat sina vansinnigheter mot Sverige och för tillfället ockuperade Gotland och våra fyra sydligaste regioner. Skulle då Schyman vara beredd att offra dessa regioner, inklusive Simrishamn, för att gå Putin till mötes?

Bertil Tornberg, Uppsala

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.