Bo Herou: Inget konstigt att en enskild får 700 000 kronor i elstöd

Socialdemokraterna försöker nu misstänkliggöra det nyligen utbetalda elstödet. Bland annat genom att driva att en person fått över 700 000 kronor i elstöd.
Skåne • Publicerad torsdag 00:30
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Elmätare tickar allt fortare trots att förbrukningen minskar.
Elmätare tickar allt fortare trots att förbrukningen minskar.Foto: Bertil Ericson / TT

För ett parti djupt rotat i bidragstänkande och staten som alltings lyckliggörare tycks inställningen vara att det rör sig om fuffens på något sätt när elstödet till en person blir så stort.

Nu är ju elstödet inte ett statligt bidrag. Fastmer är det återbetalning till elköpare av ett överprissatt nyttighet. Överprissatt genom bland annat vindkraftsbidrag och trängselavgifter som bara lagts på hög. Något som inte heller borgerliga regeringar uppmärksammat eller löst.

Och tillbaka till 700 000 kronor i elstöd. En enskild firma har en person som ägare. Något som är mycket vanligt inom lantbruk och småindustri.

Tänk om det höga elstödet förbättrar likviditeten hos en framgångsrik jordbrukare eller fabrikör? En person som tidigare betalat in alldeles för mycket för den el som förbrukats. Och som lyckats få sitt enskilda företag att växa.

Det är bara att hoppas att den tanken någon gång slår Socialdemokraterna.

Bo Herou (KD), Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.