GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bo Herou: Vem styr Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik?

Justitieminister Morgan Johansson sitter kvar, åtminstone fram till höstens val. Till slut räddades han, och regeringen, av den politiska vilden Kakabaveh.
Politik • Publicerad 11 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den politiska vilden Amineh Kakabaveh inför misstroendeomröstningen i riksdagen i Stockholm.
Den politiska vilden Amineh Kakabaveh inför misstroendeomröstningen i riksdagen i Stockholm.Foto: Anders Wiklund/TT

Enligt statsministern är Johansson en av de viktigaste ministrarna i förhandlingarna om Nato-medlemskap.

Justitieministern har också fört förhandlingar med den politiska vilden, tillika tidigare kurdisk gerillasoldat, ända fram till riksdagens omröstning. Kakabaveh ändrade sig hela tre gånger under måndag och tisdag om stödet till justitieministern.

För att nu ytterligare öka förvirringen om vem som ansvarar för förhandlingarna med Kakabaveh sänder Socialdemokraterna ut dimridåer och små rosa moln. Det är socialdemokraten Morgan Johansson som sluter avtal med den politiska vilden, inte justitieministern Morgan Johansson. Vilken är skillnaden i sak?

Vad som skett och nu också sker ställer frågan om vem är det som styr Sveriges utrikespolitik och säkerhetspolitik. Är det Kakabaveh, den socialdemokratiske justitieministern, den socialdemokratiska regeringen eller är det Finland, som vi hoppas kunna följa in i Nato?

Regeringsmakten förfaller och makthunger tycks vara vad som styr socialdemokraterna. Inte vad som är bäst för Sverige.

Bo Herou

KD Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.