1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Camilla Andersson, omsorgschef, Tomelilla: Vi värnar om våra sjuksköterskor

Replik på insändaren med rubriken Malin Tillgren, Vårdförbundet: ”Vad vill Tomelilla kommun med sjuksköterskorna inom hemsjukvården?”
kommunhus

Vi värnar om våra sjuksköterskor, precis som vi värnar om alla våra medarbetare i kommunen. Våra sjuksköterskor utför ett oerhört viktigt jobb, inte minst nu i pandemitider.

De jobbar för att de allra sjukaste invånarna i kommunen ska få den vård de behöver, och för att de som har lite mindre vårdbehov ska kunna behålla sin självständighet så länge som möjligt.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

I Tomelilla kommun tror vi på att utveckla vården. Vi tror på att ta kliv framåt, inte bara små steg. E-signeringen, som både underlättar för personalen och blir en kvalitetsstämpel för patienten, är ett sådant exempel.

Omständigheterna har gjort att det varit ett bristfälligt ledarskap den senaste tiden. Vi har inte kunnat påverka utgången av rekryteringsprocessen och det har inte varit en önskvärd situation för någon.

Men sedan den 1 maj finns nu en ny ledare, som vi har stort förtroende för, på plats. Arbetsmiljön – som vi till stora delar bygger tillsammans – blir ett av många prioriterade områden för henne. Redan under våren har vi lagt grunden till detta arbete med bland annat grupputveckling.

Vi är tacksamma för att sjuktalen bland sjuksköterskorna inte varit märkbart högre denna speciella vår, jämfört med de senaste fyra åren.

Bilden av stor personalomsättning delar vi inte. Visst rör sjuksköterskor på sig, men inte mer här än någon annanstans i landet. Den senaste tiden har vi dessutom haft glädjen att säga ”välkommen tillbaka” till flera sjuksköterskor, som valt att komma och arbeta hos oss igen.

Luckorna i sommar, i väntan på våra nya kollegor, har vi delvis fyllt med undersköterskor för att kunna ge god vård till invånarna.

Vi kommer fortsätta att utveckla vården, fortsätta digitalisera för att sjuksköterskor ska få mer tid till att göra det bara människor kan.

Vi kommer fortsätta ge god vård till de allra sjukaste och kämpa för att upprätthålla en självständighet hos de patienter som har ett mindre vårdbehov.

Även i fortsättningen kommer vi att sätta stort värde på alla de sjuksköterskor som utför ett så viktigt arbete och gör skillnad för så många. Och vi kommer att fortsätta välkomna båda nya och nygamla sjuksköterskor till Tomelilla kommun.

Camilla Andersson, omsorgschef, Tomelilla kommun

Läs mer

Ystad

Misshandel: Slog kvinna i ansiktet – för att hon inte hade cigaretter

Oprovocerade misshandeln skedde när kvinnan var ute med hunden.

Ystad

Ombyggnad: Färre p-platser oroar

Parkering byggs om.

Skurup

Skurup: Företagare slår tillbaka: ”Vill plocka politiska poäng”

Företagare känner sig påhoppad med anklagelser om barnarbete

Fotboll

Sjöbo vann med tennissiffror: ”Bränner ändå åtta-tio frilägen”

Sjöbo besegrade FC Hessleholm med 6–0.

Fotboll

Janstorp tog andra raka: ”Det var löjligt bra”

Janstorp dominerade första halvtimmen och vann till slut med 6–3.

Nyheter

Kostnaderna för åskskador slår rekord i år – så här skyddar du dig

Det varma vädret innebär större risk för åskväder, som i sin tur kan föra med sig skador på fastighet och hemelektronik.