GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Carl Bengtsson: Det behövs inte tre parallella cykelvägar

I den del av ärendet med allmän platsmark som berör fastigheterna Ybes 1 och Ybes 2 nere vid Sjömansgatan så finns det anledning att oroas över både det ena och det andra.
Ystad • Publicerad 10 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Cykelvägen precis söder om järnvägen går parallellt med Sjömansgatan.
Cykelvägen precis söder om järnvägen går parallellt med Sjömansgatan.Foto: Peter Hellemarck

Utifrån en konsultrapport och en förstudie (även den ett konsultuppdrag) så hävdar förvaltning och opposition att marken behövs för en gång- och cykelväg.

Men det finns redan en på andra sidan järnvägen – och ytterligare en i stråket Lilla Västergatan – Planteringsgatan – Norra Promenaden. Som båda ansluter till gång- och cykelvägen vid Klintehus/Karl XII:s gatan. Med en cykelväg längs Sjömansgatan så skulle vi dessutom stötta på problem i ”gattet” mot Västerportstorg.

Cykelvägen genom Norra promenaden leder ner i stan, och en cykelväg längs Sjömansgatan är därmed omödig, anser Carl Bengtsson.
Cykelvägen genom Norra promenaden leder ner i stan, och en cykelväg längs Sjömansgatan är därmed omödig, anser Carl Bengtsson.Foto: Peter Hellemarck

I det hela en sorgesam behandling av fastighetsägarna där viktiga saker såsom bevarandeplanen (den medeltida stadskärnan), miljöaspekten (asfalt, asfalt och mer asfalt) samt det offentliga rummets förfulning åsidosätts.

Kompletterande läsning erbjuds i min insändare ”Vackra villor med stort kulturhistoriskt värde”/”Sälj marken till fastighetsägarna för fyra miljoner” (YA torsdag 5 maj).

Carl Bengtsson, Rygla

Häcken som står på allmän platsmark behöver tas ner eller flyttas för den planerade cykelvägen på Sjömansgatan enligt samhällsbyggnadsförvaltningen
Häcken som står på allmän platsmark behöver tas ner eller flyttas för den planerade cykelvägen på Sjömansgatan enligt samhällsbyggnadsförvaltningenFoto: Per Nilsson
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.