GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Carl Bengtsson: Kontantservice är extra viktigt på landsbygden

Riksbankschef Stefan Ingves påtalar återkommande vikten av ”en fungerande kontanthantering”. Riktlinjer, dock mest en vädjan om hjälp.
Politik • Publicerad 8 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Värna kontanthanteringen på landsbygden, manar Carl Bengtsson.
Värna kontanthanteringen på landsbygden, manar Carl Bengtsson.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men vad bryr sig Ystads kommun om detta – här är det andra riktlinjer som gäller.

I dokumentet ”Kommunövergripande rutin för kontanthantering”, som antogs av kommunstyrelsen 3 oktober 2016, står det att ”samtliga enheter bör ur en säkerhetsaspekt i möjligaste mån arbeta utifrån att undvika omfattande hantering av sedlar och mynt”.

Med denna formulering till stöd så tog några få tjänstemän beslutet att dra in kontanterna på Byakrogen Räfsan i Glemmingebro. Ett beklämmande fikarumsbeslut – som i sin förlängning blir till något ännu värre.

Kontanterna håller på att svältas ut. Därav Stefan Ingves vädjan om hjälp. Men varför bry sig – kaffet satt gott.

Hoppet står nu till en motion från någon verklighetsförankrad och landsbygdsvänlig (oppositions)politiker.

Incitament saknas heller inte. Många är nämligen de röster som ännu finns att hämta hem ute i Glemmingebro/på Räfsan och hela landsbygden.

Kontantservice är en stor och viktig landsbygdsfråga och landsbygden kommer – sanna mina ord – att avgöra nästa års kommunalval här i Ystad.

Carl Bengtsson, Rygla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.