Annons
Insändare

Carl Bengtsson: Offra inte sophämtningen för er dörrmattepolitik

För tre år sedan så föreslog den då nytillträdde ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden Per-Olof Lind (L) att kommunens välskötta sophämtning skulle ”konkurrensutsättas”. Till fördel oppositionen (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartet) och med hjälp från ett oenigt (!) Sverigedemokraternaså blev det dessbättre avslag.
Ystad • Publicerad 17 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Väl fungerande sophämtning i Ystads kommun, enligt Carl Bengtsson.Foto: Lars Wendt

Men när nu Per-Olof Lind gör ett nytt försök att fördärva vår välskötta och omtyckta sophämtning så har Sverigedemokraterna – varning varning – gått och gjort sig till dörrmatta för den styrande treklövern (Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna). Framförallt Moderaterna, som man vill in i ett framtida samstyre med.

Ni får gärna samarbeta med Moderaterna, kära SD:are, men offra inte vår sophämtning för detta – den är viktigare än er dörrmattetaktik.

Annons

Verksamheter utlagda på entreprenad innebär alltid att kommunal makt och kompetens går förlorad. Vill vi verkligen ha en kommun styrd (på egen begäran) av entreprenörer och konsulter? Avhängiga dessa utomstående aktörer ökar också risken för att bli uppskörtade. Speciellt när alltför långa avtal tecknas.

Avslutningsvis så vill jag – sett ur ett nationellt perspektiv – också påpeka att all privatisering, utförsäljning och outsourcing skadat oss nästan lika mycket som den förödande invandringspolitiken.

Carl Bengtsson, Rygla

Annons
Annons
Annons
Annons