Insändare

Carl Bengtsson: Samhället kan inte alltid agera försäkringsbolag

Löderup
En av sex hövder som byggts längs Löderups strandbad.
Foto: Moa Dahlin
En av sex hövder som byggts längs Löderups strandbad.

Jag tycker inte det passar sig att kalla Göran Göransson (KD) för ”självutnämnd expert”. Såsom representanterna för Samfällighetsföreningen Löderups strandbad gör i sin insändare ”Sant och inte sant kring erosionen vid Löderup” (YA lördag 21 mars)

Samfällighetsföreningen ondgör sig över Göran Göransson och hans, märk väl – relevanta och nyanserade funderingar i ämnet stranderosion.

Kanske hade det i sammanhanget varit (mer) på sin plats med lite klädsam tacksamhet över alla de skattepengar som Ystads kommun genom åren lagt nere vid Löderups strandbad för att försöka förhindra erosionen?

Havet tar och havet ger och vill man bo ända nere vid strandkanten så får man faktiskt också förstå att samhället inte hela tiden kan förväntas agera försäkringsbolag för detta.

Göran Göransson uppmanar heller inte Ystads kommun att förhålla sig overksam – som ni i samfälligheten påstår. Han försvarar till exempel strandförstärkningen vid Ystads saltsjöbad. Fullt befogat – ekonomiskt (turismen alltså) såväl som i det att läget längst in i Ystadsbukten inte går att jämföra med Löderup strandbads betydligt mer utsatta dito.

Sammanfattningsvis, en klok KD-politikers kloka och nyanserade synpunkter mot en Samfällighetsförening förblindad av egenintresse – och som därför uppmanas överväga såväl sina åsikter som sättet de framförs på.

Carl Bengtsson

Rygla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.