GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Carl Bengtsson: Ystad är inte Norrlands inland

Angående en motion om kartläggning av ödehus i Ystads kommun – inlämnad 15 mars 2021. Från Adrian Magnusson (S) med partiets stöd.
Ystad • Publicerad 24 april 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ödehus innebär problem, menar Socialdemokraterna i Ystad, men också en möjlighet.
Ödehus innebär problem, menar Socialdemokraterna i Ystad, men också en möjlighet.
Foto: gert ljungqvist

Men här finns inga ödehus och dessutom har antalet obebodda hus/misskötta fastigheter i kommunen minskat rejält på sistone. Jo, så är det faktiskt.

Majoriteten av våra politiker (och tjänstemän) vet och förstår näst intill ingenting om landsbygden.

Landsbygden? Ja, den här motionen handlar bara om att försöka ta politiska landsbygdspoäng. Ren skär populism alltså. Ungefär som när Adrian Magnusson för några år sedan motionerade om julgransbelysning i byarna. Helt offside och pinsamt löjeväckande – den också.

Det skulle dessutom bli en kostsam kartläggning. Framförallt själva utredningen – den enskilda fastigheten.

Hur definierar man ett ödehus? Betänk bara det juridiska… Läs och begrunda följande utdrag från motionen. ”Ett flertal av dessa (ödehusen) skulle säkerligen kunna användas som bostäder.” Ungdomligt oförstånd, men partiet borde ha reagerat.

Och vad beträffar husen i Löderup så är dessa redan kända – ”kartlagda” om man så vill. Ej heller är de att betrakta som några ödehus.

Adrian Magnusson bör nog göra ett studiebesök i verkligheten innan han nästa gång ger sig i kast med en ny populistisk landsbygdsmotion.

När som Kevin Rasmusson gör så mycket bra för oss kommuninvånare – samt för sitt parti Socialdemokraterna – så sitter det tyvärr också ett gäng egocentriker som motarbetar både partiet och befolkningen.

Carl Bengtsson, Rygla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer