1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Carl-Göran Svensson (C): Martin Nkoubou bör ta ett steg tillbaka

Barnen är vår framtid. Låt oss därför slå fast att från centerns sida anser vi att de byar som idag har grundskola med förskola och fritids fortsättningsvis också ska ha det. Och det kommer vi att fortsätta kämpa för.
Carl-Göran Svensson (C) och Martin Nkoubou (C).
Foto: YA

Punkten i bun handlade inte om Sankt Olofs skola. Det är därför vi bett vår ledamot Martin Nkoubou fundera på att ta ett steg tillbaka. För genom att lägga ner sin röst vann oppositionens förslag att be om mer pengar. Pengar som vi menar inte finns.

När pengarna inom vår kommuns olika delar inte räcker till kan man flytta pengar från en del till en annan. Men ingen av verksamheterna inom Simrishamn har idag pengar över – snarare tvärtom.

Eller höja skatten. Och det menar vi i centern inte heller är aktuellt för det innebär att varje kommuninnevånare får mindre i plånboken att spendera.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Och minskad handel ger minskade skatteintäkter som ger mindre pengar till skola och vård och omsorg. Istället behöver vi använda de pengar vi har idag på klokast sätt.

Därför stöttar vi att en utredning tillsätts som på ett genomarbetat sätt lägger fram förslag på hur vår skola i Simrishamns kommun kan se ut, så som alliansen föreslagit. Detta underlag ska sedan diskuteras ingående.

Centern anser att kärnuppdraget måste vara att ge våra barn inom grundskolan en så bra start i livet som möjligt. Att lägga grunden rätt blir därför en hörnsten. Vi i centern vill arbeta för att vi skall få en skola som kan konkurrera om Sveriges bästa skolkommun.

Det är ok att ifrågasätta oss politiker, det är till och med bra och nödvändigt. Men det gäller oss alla. Tar man denna roll måste man arbeta för hela kommunens bästa, och inte låsa sig fast vid enskilda – men nog så viktiga – frågor.

Alla kallelser och protokoll från möten inom politiken finns öppna och tillgängliga på kommunens hemsida. Gå in och håll dig uppdaterad på vilka punkter som skall upp på dagordningen och vilka beslut som faktiskt fattas. Debattens vågor får gärna gå höga – men måste grunda sig på vad som verkligen står på agendan.

Vad gäller vår medlem Martin Nkoubou står det bland annat i en artikel i Ystads Allehanda att läsa att "nu riskerar han att kastas ut från partiet". Det stämmer inte.

Vi har istället flera gånger uttryckt till Martin att vi hoppas att han inte lämnar partiet. Men att han tar ett steg tillbaka från platsen i bun – just nu ser vi så olika på vad sakfrågan faktiskt gäller inom bun. Det finns flera andra viktiga frågor att engagera sig i inom andra delar av Simrishamns kommun.

För centerkretsen i Simrishamn

Carl-Göran Svensson

Gruppledare

Gunilla Carlecrantz

Odförande

Läs mer

Simrishamn

Strömavbrott: Flera orter på Österlen var utan ström

Avgrävd kabel orsaken enligt Eon

Ystad

Den försvunna pudeln är hittad – mår väl trots omständigheterna

Efter nästan en vecka på rymmen lyckades man fånga in pudeln.

Kultur

Exklusivt med Salo och Söderberg i Ystad

Små spelningar lockar stjärnor som Ola Salo och Richard Söderberg till Ystad.

Gårdsrånen

Gårdsrånarna döms till fängelse

Längsta straffet får 30-åringen - sex och ett halvt år.

Gårdsrånen

Dom i dag – ett avslut för gårdsrånarnas offer: ”På insidan sitter såren kvar”

Åklagaren har yrkat på mångåriga fängelsestraff.

Ystad

Klart: Hit flyttar polisen

Polisen har hittat en ny plats för det nya polishuset. Kontraktet är undertecknat och nu påbörjas arbetet med projektering och planering.