GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Carl-Göran Svensson: Centerpartiet står bakom behovet av kärnkraft

Precis som många andra oroas Conny Lindell över elpriserna i Sverige framöver och idag. Det gör även vi inom Centerpartiet tillsammans med många i Sverige.
Skåne • Publicerad 3 augusti 2022 • Uppdaterad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Elledningar norr om Timrå i Sundsvall. Elpriset var på måndagen det högsta sedan 2011, då Sverige delades in i fyra elområden.
Elledningar norr om Timrå i Sundsvall. Elpriset var på måndagen det högsta sedan 2011, då Sverige delades in i fyra elområden.Foto: Anders Wiklund/TT

Du har dock helt fel uppgifter om Centerpartiet och dess inställning till kärnkraft i inlägget ”Hur mycket dyrare el orkar vi med här i Sydsverige” i YA 3 augusti.

Centerpartiet står bakom energiuppgörelsen 2016 och där framgår tydligt att kärnkraften ska behållas och att det ska vara möjligt att producera mer kärnkraftsel i dessa befintliga reaktorer.

Under lång tid framöver måste el produceras av vattenkraft, kärnkraft, vindkraft och solkraft.

Ny teknik och energieffektiviseringar är också viktiga delar i omställningen.

Elmarknaden måste också vara lika i hela Sverige och det är en politisk het potatis, där alla partier måste jobba ihop sig.

Gå gärna in på Centerpartiets hemsida och läs energidelen.

Carl-Göran Svensson Gruppledare C Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.