GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Carl-Göran Svensson: Vi bör vara föredömen i att köpa närproducerat

Jag tänkte idag vilken oerhörd lycka att ha ett lantbruk som kan förse oss med mat. Och inte vilken mat som helst. Närproducerad enligt tuffa svenska miljökrav.
Skåne • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lantbruk i Skåne
Lantbruk i SkåneFoto: Christian Hylse

Att veta att Sveriges bönder på olika sätt kan förse oss med” vårt dagliga bröd” är en skänk från ovan.

Lokalproducerat minskar också belastningen på vår miljö. Lokalproducerat gör oss mindre beroende av illasinnade maktfullkomliga länder ,som inte tvekar att djävlas med oss om man inte följer deras agenda.

Sverige måste stå upp för ökad självförsörjningsgrad.

Jag blir också glad när jag ser att våra stora livsmedelskedjor anammar denna trend. Att köpa svenskproducerad mat är också en hyllning till våra bönder och deras arbete, som i slutändan gynnar oss alla.

Kommuner och regioner borde vara föredömen vid sina inköp till sina kostverksamheter. Centerpartiet och undertecknad har detta som en prioriterad fråga. Gör du också detta till ditt val.

Tillsammans är vi starka. Landsbygden är Sveriges framtid. Det är här maten odlas och vattnet hämtas.

Carl-Göran Svensson, Centerpartiet i Simrishamn.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.