Annons
Insändare

Cecilia Magnusson-Svärd och Roger Jönsson (S): Hoppas jobbpaketet kommer Ystadsborna till gagn

Nu ges vi möjligheter till ett mer hållbart Ystad och ett starkare samhälle, men har den styrande treklövern modet att anta den utmaningen och samhällsuppdraget?
Ystad • Publicerad 17 april 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystad från ovanFoto: Carl Johan Engvall

Pandemin har slagit hårt mot oss alla. På olika sätt har vi påverkats och det är kännbart på olika sätt för oss.

De satsningar som det nu finns möjlighet till är jobben, sen är det jobben och slutligen är det jobben. Den underbara känslan av att få sin lön i slutet av månaden, att kunna betala sina räkningar och att kunna planera för sin semester är fantastiskt. Det bygger också en framtid, självständighet och ett starkt samhälle med trygga människor.

Annons

Det krävs riktade insatser för att fler ska komma i arbete. Alla som kan jobba måste ges möjligheten till anställning.

Socialdemokraterna Ystad har det senaste året lämnat in tre olika förslag till förändringsarbete i motioner för att förstärka insatserna för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Människor som vill och kan jobba men som behöver en extra skjuts för att hitta sin första arbetsgivare.

Den styrande treklövern har inte hanterat dessa motioner och visar ingen ambition att utöva detta viktiga samhällsuppdrag.

Regeringen satsar nu 1,8 miljarder på ett jobbpaket riktat mot unga och andra grupper som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Med årets vårbudget skapas nya möjligheter för ungdomar att skriva första raden på sitt CV eller att utbilda sig i år.

Att Ystad får ökat statsbidrag för fler i arbete skapar framtidstro för unga. Bland annat ges det stora möjligheter för storsatsning på sommarjobb

I skuggan av krisen finns samhällsproblemen kvar.

• Klimatutmaningen måste lösas.

• Välfärden ska stärkas.

• Brottsligheten ska tryckas tillbaka.

Annons

Detta kommer vi också att få utrymme att hantera med draghjälp av vår regering. Regering och riksdag tar ansvar för samhällets behov utifrån helhetsperspektiv, mångfald och hållbarhet. De använder styrkan i svensk ekonomi för kloka investeringar och lösningar på samhällets utmaningar.

Det är viktigt att Ystads kommun med den styrande treklövern också tar sitt ansvar och blir mer innovativa.

Nu används styrkan i svensk ekonomi för att genomföra en kraftfull grön återstart. Vi investerar i att skapa jobb och samtidigt lösa samhällsproblemen.

Tillsammans måste vi vara modiga.

Cecilia Magnusson-Svärd (S) Oppositionsråd

Roger Jönsson (S) Ordförande Ystads arbetarekommun

Annons
Annons
Annons
Annons