Annons
Insändare

Cecilia Magnusson-Svärd och Roger Jönsson: Ystadsmoderater ljuger för att skrämma väljarna att inte rösta på Socialdemokraterna

Moderaterna Paula Nilsson och Kevin Sundin har en intressant statistisk teori och sin egen sanning om Socialdemokraterna. (”Valet kan avgöra ny fastighetsskatt i Sverige”)
Ystad • Publicerad 6 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fastighetsskatten kan höjas om inte högersidan vinner valet, menar Paula Nilsson och Kevin Sundin, och kräver besked av Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.
Fastighetsskatten kan höjas om inte högersidan vinner valet, menar Paula Nilsson och Kevin Sundin, och kräver besked av Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.Foto: Christian Andersson

Det är valtider, moderaterna är såklart stressade. De visar med detta ett stort behov av att istället för att berätta om sin egen politik peka ut Socialdemokraterna.

Avseende fastighetsskatten gäller följande: Socialdemokraterna vill inte återinföra fastighetsskatten

Annons

För att trygga välfärdens långsiktiga finansiering måste vårt skattesystem ha hög legitimitet och bred folklig förankring.

Den gamla fastighetsskatten skapade stor osäkerhet för människors boendesituation. Kritiken mot fastighetsskatten handlar sällan om viljan att bidra till det gemensamma, utan om rädslan för att behöva lämna sitt hem eller få mycket högre bostadskostnader. Vi socialdemokrater vill därför inte att fastighetsskatten återinförs.

Kommunstyrelsens ordförande Paula Nilsson, uttalar att 58 procent av Socialdemokraterna Ystads partiföreträdare skulle vara för att återinföra fastighetsskatten. Vem och vilka politiker hon vill peka ut som de politiska företrädarna är oklart. Det är i vilket fall osanning. Det uttalandet är för att precis som andra politiker skrämma väljare att inte rösta på Socialdemokraterna

Rädsla kan leda till ogenomtänkta handlingar.

Vi Socialdemokrater har mycket större tilltro till väljarna och Ystadsborna. Vi räknar med att alla fördjupar sig i ideologier och tar ställning för vilket samhälle som gynnar flest kommuninvånare. Ett samhälle för ökad solidaritet och trygghet eller något annat.

Cecilia Magnusson-Svärd (S) kommunalråd i opposition

Roger Jönsson (S) Ordförande Socialdemokraterna Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons