Annons
Insändare

Cecilia Magnusson-Svärd (S): Vi bygger en kommun med framtidsplaner

Budgetarbetet i Ystads kommun för 2022 har inletts, välfärden och tryggheten ska stärkas. Det viktiga förebyggande arbetet som har pågått i många år i vår kommun måste fortsätta. Det är så vi socialdemokrater stärker tryggheten och bygger en kommun med framtidsplaner.
Ystad • Publicerad 24 augusti 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gamla vattentornets utsikt över Ystad.
Gamla vattentornets utsikt över Ystad.Foto: Christian Andersson

Det finns oro för hur samhället kan förändras och det är såklart viktigt att vara verklighetsförankrad och att inte förneka samhällsutvecklingen.

Som S-politiker i Ystads kommun är jag inte orolig för Ystads trygghet. Nyligen hade jag den stora glädjen att få besök av fritids-LSS. Besök av människor med funktionsvariationer och som är beroende av stöd och hjälp med sin fritid, när de inte jobbar. Pandemin har påverkat deras möjlighet till att delta i aktiviteter och de har hänvisats till sitt boende.

Annons

De precis som alla andra behöver komma hemifrån, träffa andra människor, prata och skoja.

Fritids-LSS är en insats som Ystads kommun har. Den är inte lagstadgad men den fyller en viktig förebyggande funktion.

Isolering, utanförskap och ensamhet kan leda till psykisk ohälsa, missbruk och kriminalitet. Så är det också för barn och unga som växer upp.

Av den anledningen är Ystads kommun och det uppdrag kommunen tar i det generella förebyggande arbetet mycket viktigt. Sådana exempel är att kommunen beslutat att investera i idrottsanläggningar som fångar mängder av ungdomar i meningsfull fritidssysselsättning. Ungdomens hus, kulturskolan är andra exempel.

Kommunen planerar för investeringar i fler aktivitetsytor och det är glädjande att familjer med växande barn och unga väljer att flytta till vår kommun. Även om vi vet att alla dessa verksamheter inte är lagstadgade så är de nödvändiga.

Det är just med anledning av detta inkluderande och välkomnande arbete som pågår som vi har en hög trygghetsnivå i vår stad. En kommun där barn och unga ges möjlighet till att växa upp till självständiga unga vuxna.

Vi ska vara stolta över att politiker under tidigare mandatperioder har gjort dessa prioriteringar och jag förväntar mig att vi fortsätter med det.

Tack till föreningslivet för ert idoga engagemang och tack till fritids-LSS för ert besök då ni påminde mig om detta viktiga.

Cecilia Magnusson-Svärd (S), Oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons