Annons
Insändare

Cecilia Magnusson-Svärd: Vad vill det politiska styret?

I ett inlägg beskriver kommunstyrelsens ordförande Paula Nilsson (M), kommunalråd i Ystads kommun, vilken politik hon vill genomföra såsom regionfullmäktigekandidat. I nästa inlägg beskriver hon hur elförsörjningen påverkar oss.
Ystad • Publicerad 3 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den skånska flaggan vajar i vinden i marinan i Ystad.
Den skånska flaggan vajar i vinden i marinan i Ystad.Foto: Johan Nilsson/TT

Energipolitiken är mycket riktigt ett område som är grundläggande för hela samhällets struktur, för klimatomställningen, vårt näringsliv och för hushållens elräkningar. Det behövs en snabb och effektiv energipolitik som bygger en trygg elförsörjning för hela Sverige. Något som Socialdemokraterna har presenterat. Några sådana initiativ från den styrande politiken på det lokala planet har inte förts fram.

Inte någonstans i kommunalrådets inlägg går det heller att utläsa vad kommunstyrelsens ordförande vill med sin politik i Ystad.

Annons

Vid ett tillfälle har hon uttalat att Ystad behöver ett idrottspris. Även ett sådant ska beslutas i enlighet med vår politiska demokrati.

Utöver det behöver Ystads kommun ta sitt ansvar för miljön och klimatet och vara en god arbetsgivare. I sammanhanget finns flera förvaltningar och många förväntningar.

De initiativ och förslag som lagts av oppositionen tidigt denna vår stämmer väl överens med kommunalrådets ambition såsom regionfullmäktigekandidat. Det är enkelt att omsätta till de kommunala verksamheterna. En personal som har en trygg och stabil anställning leder till en säkrare kompetensförsörjning.

Kommer våra förslag och initiativ då att behandlas innan valdagen? Spänningen stiger och det är inte säkert att vi kan få svar på detta heller. Men svar på de politiska ambitioner som nuvarande kommunala styre har inför nästa mandatperiod skulle vara intressant.

Vilka angelägna frågor kommer att genomföras inom den egna politiken?

Cecilia Magnusson-Svärd (S), oppositionsråd Ystads kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons