Annons
Insändare

Christer Grankvist: Anser Anne-Li Roshagen att det Ebba Busch själv säger i direktsändning ”är lögn”?

Noterbart från Anne-Li Roshagen (KD) och hennes inlägg ”Kolla fakta innan du skriver något om Ebba Busch” i YA 28 april.
Politik • Publicerad 3 maj 2022
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD)
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD)Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var klargörande för väljarna i Simrishamn att kommunens kristdemokrater genom sin gruppledare Anne-Li Roshagen helt ställer sig bakom Ebba Busch och hennes agerande.

Inte så konstigt då Roshagen och Kristdemokraterna i kommunfullmäktige röstat ner ett förslag från Socialdemokraterna/oppositionen om att det måste till ett större ansvar från kommunens sida då det gäller de etiska regler som fullmäktige besluta om och hur dessa efterföljs. Så var det med den kristna etiken.

Annons

Nu påstår Anne-Li Roshagen till och med att medias rapportering om vad Ebba Busch har sagt och gjort är rena lögner. Tydligen blir enligt Anne-Li Roshagen även direktsändningar med Ebba Busch lögner när det sedan visar sig att partiledaren åter gjort ordentliga övertramp. Sändningar som nått miljoner människor. Dags att påminna om åttonde budet.

Nu visas också att Ebba Busch portats från en gala. Är detta en ny medialögn?

Anne-Li Roshagens påstående är även ett skrämmande angrepp på vår fria press. Att artiklar är rena lögner. Fri press är en av de viktigaste faktorerna för en demokrati.

Man kommer onekligen att tänka på det förhållningssätt till demokratin, verkligheten och sanningen som Putin och Ryssland förespråkar. Något som tydligen gjort stort intryck på Roshagen.

Christer Grankvist (S), Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons