Annons
Insändare

Christer Grankvist: Märkliga prioriteringar av regeringen

Man kan med rätta fråga sig vilka värderingar och grundläggande ideologiska synsätt som driver regeringen och som den baserar sin politik på.
Politik • Publicerad 13 juni 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Elever spelar gitarr och sjunger i en kulturskola.
Elever spelar gitarr och sjunger i en kulturskola.Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta efter att regeringen beslutat att dra ner bidraget till landets kommunala kulturskolor med 100 miljoner och även meddelat att man avvecklar satsningen på att förstärka folkbiblioteken.

Detta samtidigt som man beslutat att bevilja statliga medel för att tillse att en svensk åter ska komma ut i rymden. Bara avsiktsförklaringen för detta kostade 80 miljoner och slutsumman för projektet kommer att belöpa sig på minst 200 miljoner kronor.

Annons

Totalt en slutsumma som staten tidigare satsade på kulturskolorna och våra barn, men nu halverat och hotar med att helt dra in i höstbudgeten.

Visserligen är det kanske bra att sikta mot stjärnorna, men man får inte glömma bort dem som finns på marken, de som sköter marktjänsten och alla de som är i behov av stöd för det vardagliga livet. Inte minst i bistra ekonomiska tider som dessa.

Välfärd måste faktiskt gå före rymdfärd. Det handlar om våra skattemedel och här finns absolut ett frågetecken kring hur dessa används.

Christer Grankvist (S), Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons