Annons
Insändare

Christer Grankvist och Lennart Månsson (S): Håll dig till fakta, Jan Rejdnell

Svar till Jan Rejdnell(L) 4 januari efter inlägget ”Socialdemokraterna odlar politikerföraktet”.
Simrishamn • Publicerad 12 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vår insändare handlade om det stora underskottet i bun som ordförande Jan Rejdnell (L), förnekar och hur han aggressivt i såväl nämnd som fullmäktige argumenterat mot oppositionens yrkanden om mer pengar till bun. Detta vid såväl budgetbehandling som vid behandling av oppositionens yrkanden om tilläggsanslag.

Mer pengar till bun är förödande för verksamheten sade Rejdnell och påtalade att han som ordförande hade full kontroll på läget och att bun i sämsta fall skulle gå plus minus noll. Enda problemet var enligt honom att fullmäktige inte förstår ekonomi och att han därför skulle undervisa fullmäktige i ämnet. Innehar man det uppdrag Rejdnell har och kommer med denna typ av kategoriska uttalanden borde han förstå att det noteras och följs upp. Inte minst nu när allt går åt skogen med både ekonomin, hans löften, kontroll och kunskaper om ekonomi!

Annons

Nu visar prognosen ett underskott på nästan fem miljoner. Grankvist har redan under hösten i skrivelse påtalat att månadsrapporterna till kommunledningen visar på större underskott än vad som redovisas. Något Rejdnell menar är elakt förtal och att Grankvist inte kunnat veta detta och bara är ute efter att se till det värsta scenariet. Men nu redovisas underskottet även i nämnden.

Under hela valperioden har bun under alliansstyret visat på underskott och Rejdnell har rätt i att det tydligen inte har någon betydelse vem som är ordförande, men noterbart är att samtliga som kommit och gått har varit liberaler.

Betecknade nog bemöter Rejdnell inte med ett enda ord all denna fakta!

Istället hemfaller han till ”tycka synd om” syndromet och sladdrar för kommundirektören. Så oprofessionellt. Stå för din politik och ta ansvar. Ofattbart att han väljer ta upp epitetet personangrepp. Något som Rejdnell är en okrönt mästare i och bevisen är många, vilka finns noterade i protokoll, inspelningar och från inlägg på Facebook.

Några exempel; Grankvist pratar bara snömos och ska jagas med blåslampa, Grankvist förstår inte bättre, med en bild likande en risig gran påstås att Gran-kvisten är planterad i fel jord och inte mår bra, vi ska se till att Grankvist tappar greppet, Rejdnell ska undervisa Grankvist i matematik med penna och papper och Månsson springer och intervjuar folk mot bättre vetande och Rejdnell lägger ständigt ord i munnen på honom som han aldrig sagt.

Ett faktum är också att det inkommit två anmälningar mot Rejdnells uppträdande och uttalanden. Hans rasande sätt att bemöta anmälaren känner hela nämnden till. Rejdnell och Alliansen har också röstar ner oppositionens begäran om en genomgång av de etiska reglerna.

Christer Grankvist (S), 2:e vise ordförande i bun

Lennart Månsson (S) ledamot bun.

Annons
Annons
Annons
Annons