GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Christer Grankvist: Talar Rejdnell för hela alliansen?

Svar till Jan Rejdnell (L) efter hans inlägg ”Sanning eller konsekvens?”
Simrishamn • Publicerad 30 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Om man som Jan Rejdnell (L) inte ens efter två år som ordförande i bun har koll på vad jag som vice ordförande heter kan man givetvis än mindre förvänta sig att Rejdnell vet vad han talar om då det gäller nämndsarbetet och politiken. Ett faktum som förklarar mycket.

Vi får därför åter börja med ren fakta. Jag heter Christer Grankvist och är andre vice ordförande i bun. Vad sedan gäller påståendet att Socialdemokratera vill behålla förskolebarackerna är detta fortfarande lögn.

Vad Socialdemokraterna sagt nej till är en ny skuldsättning av kommunen och medborgarna på cirka 40 miljoner för ett nybygge. Till saken hör som bekant också att byggnationer alltid blir dyrare än budgeterat.

Socialdemokraterna anser att pengar först behövs till kärnverksamheten och att man därför noggrant först måste gå igenom de lokaler som kommunen själv redan har innan upplåning för nybygge sker.

Vi tror dessutom på de små enheternas fördelar, för inte minst små barn, och inte på flervåningshus då det gäller barnomsorg. Passa ej heller in i vår kommunbild.

Till saken hör att Rejdnell själv alltid brukar lyfta upp problemet men att det finns många lediga lokaler som vi får betala för.

Rejdnell fortsätter också hävda att jag personligen, och som dessutom befinnande mig i opposition, bär ansvar för att bun ej fick ansvarsfrihet. Hur man som ordförande i en nämnd och tillhörande den styrande majoriteten kan komma med ett sådant påstående faller åter inom ramen för en ren fantasivärld.

Kvarstår att Rejdnells Allians sittande i majoritet redovisade ett underskott på över 12 miljoner redan första året, vilket är det faktum som resulterade i att revisionen ej gav bun ansvarsfrihet. Detta efter att Alliansen avslagit (S) alternativbudget på ett tiotal miljoner mer till bun.

Här kan man verkligen tala om sanning och konsekvens som Jan skriver!

Jan tycker att Socialdemokraterna ska tala med varandra. Jag kan lova att så sker. Men eftersom du själv skriver att tre av Alliansens fyra partier är överens om gymnasieskolan så är det kanske inte så dumt att ni själva också börjar att tala med varann.

Till detta kommer även Rejdnells hugskott till skrivelse om ett tilläggsanslag som med all önskvärd tydlighet ingen annan i Alliansen än han själv står bakom. En skrivelse som dessutom är i total avsaknad av de mest basala krav som finns på en handling. Rejdnell som Liberalerna kallar den mest kompetente politiker kommunen haft.

Till sist påstår Rejdnell att jag inte kandiderar mer. Tydligen anser han sig även veta detta bättre än jag själv.

Men klart står i alla fall utifrån vad Rejdnell skriver att han är Alliansens kandidat för en ny period som ordförande i bun.

Christer Grankvist (S), andre vice ordförande i bun, Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.