Annons
Insändare

Christer Nylander: Låt oss bygga ett fantastiskt samhälle

De globala utmaningarna och samhällsproblemen står oss upp till halsen, men kanske är det just då vi borde börja fundera på hur vi bygger ett fantastiskt samhälle?
Politik • Publicerad 16 juni 2023
Detta är en insändare i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi behöver framtidstro, menar Christer Nylander.
Vi behöver framtidstro, menar Christer Nylander.Foto: Fredrik Sandberg /TT

Det som tycks saknas är kreativitet, engagemang, hopp och medias intresse.

Så här skulle det kunna se ut. Ingen arbetslöshet. Utmärkt hälsa, för de flesta, livet ut. Hälsosam mat som odlas hållbart. Meningsfulla jobb med fantastiska ledare. Fred på hela planeten. Nästan inga skilsmässor. En välfungerande skola som eleverna älskar. Enbart kvalitetsprodukter. Låg kriminalitet. Ingen stress. Ingen ekonomisk press. Hög livskvalitet. Sprudlande relationer. Jag kan fortsätta ett bra tag till.

Annons

Detta är faktiskt fullt möjligt. Under flera årtionden har media hjärntvättat oss med negativa nyheter till den grad att de flesta förlorat framtidshoppet.

Nu behöver vi en folkrörelse byggd på dagliga dialoger med fokus på framtiden, som är lyssnande och icke-dömande.

Om inte riksdagspartierna främjar dessa dialoger eller engagerar sig i framtidsvisioner, då borde vi starta nya politiska partier. Mänskligheten har förärats en helt fantastisk planet med ett otroligt natur- och djurliv. Självklart skall vi förvalta vår gåva på bästa tänkbara sätt!

Christer Nylander, Lund

Annons
Annons
Annons
Annons