unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Conny Jönsson: Ännu en handbollshall men ingen ishall

Är detta en så kallad ”dold agenda”, att använda en trångbodd skola som förevändning för att uppföra ytterligare en idrottshall, naturligtvis då med reglementsenliga mått för en handbollsplan.
En skiss på hur Backahallen kan se ut.
En skiss på hur Backahallen kan se ut.
Foto: NP arkitekter
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Detta på grund av att man vill bygga om en befintlig idrottshall på skolan till undervisningslokaler med hänvisning till skolans kommande trångboddhet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Men då måste man naturligtvis först bygga en ny idrottshall utanför skolan vilket dessutom kräver en ändring av detaljplanen för området.

Är denna ombyggnad av skolans befintliga idrottshall beslutad, kostnadsberäknad samt betraktad som en kostnadseffektiv åtgärd för skolans befarade trångboddhet.

Om inte detta är gjort kan man väl inte börja med att bygga en ny idrottshall.

Backa förskola ska tydligen byggas ut med färdigbyggda moduler.

Efter arenafiaskot och hamninvesteringen har vi väl knappast råd med fler felinvesteringar.

Om fler idrottshallar ska byggas i Ystad med kommunala skattemedel står väl en ishall först på tur. En ishall är också att betrakta som en skolidrottsanläggning.

Sedan bör väl också boulespelarna få en inomhushall att vara i under vintermånaderna.

En ishall borde varit på plats. När väl en ishall är på plats kommer säkert idrottsintresset att förändras en hel del i Ystad.

Det är kanske detta man också är rädd för och därför försöker motarbeta en ishall så mycket det går. Vi behöver en större bredd på idrotten i Ystad under vintersäsongen, vi behöver en ny ishall.

En ishall har varit saknad i Ystad ända sedan IK Pandora tvingades lägga ner Åvalla isbana år 1977, efter 19 års kämpande. Detta mycket beroende på politiskt svek av Ystads kommun. Ishockeyn blev tydligen för stor i Ystad och sågs som ett hot mot handbollen.

Detta hot kvarstod tydligen även när arenan byggdes, för även här var det viktigt att ishallen utelämnades.

Ni politiker i Ystad har väl en skyldighet att försöka tillgodose allas idrottsintressen, särskilt när notan för anläggningarna betalas med kommunala skattemedel.

Alla i Ystad älskar inte handboll, vilket någon tydligen tycks tro.

Det är inte politikens uppgift att gynna viss idrott och att se till att annan försvinner.

Till sist.

Läs gärna boken Ystadiana 1995, Idrott i Ystad. Särskilt avsnittet om ishockey på Åvalla. Det säger en hel del om idrott och politik i Ystad. Läs hela boken, den är mycket intressant.

Conny Jönsson, Ystad