GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Conny Jönsson: Gymnastiken och simningen behöver lika stor uppskattning

Efter Ystad IF:s SM-guld i handboll vill kommunen gärna vara med och hylla laget. SM guldet betyder mycket för Ystad och för stadens varumärke, säger kommunalrådet Paula Nilsson.
Ystad • Publicerad 15 juni 2022
Detta är en insändare i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Drönarbild
Badhuset YstadArenan
Drönarbild Badhuset YstadArenanFoto: Mark Hanlon

Laget kommer att bjudas in till fullmäktige, den högsta och finaste instansen vi har i kommunen för att hyllas där. Senare i sommar kommer också två andra handbollsspelare att hyllas på Stortorget i Ystad med spel och lek.

Den 9 april 2022 representerade GK-splitt Sverige som Sveriges landslag i truppgymnastik i junior NM (nordiska mästerskapen) i mixklassen i Randers i Danmark. En unik händelse. Ett klubblag får representera sitt land som landslag.

Laget vann guld till Sverige! Detta ”sätter Ystad på kartan”, i alla fall inom gymnastiken. Hur hyllade Ystads kommun denna prestation? Betyder inte denna prestation något för Ystads kommun och Ystads varumärke? Borde inte också dessa ungdomar bjudas in till kommunfullmäktige för att hyllas här. Denna prestation är väl inte mindre värd än Ystad IF:s SM guld.

Den 28–30 oktober 2022 står Ystads simsällskap som värd för Swedish Grand Prix i Ystad, en VM-kvaltävling. Då kan man väl tänka sig att Ystads kommun bygger upp en 25-metersbassäng i Ystad arena så att Ystads simsällskap kan hålla detta evenemang här med möjlighet till stor publik. Detta kommer att betyda mycket för Ystads varumärke och för simsporten i Ystad. Detta kommer också att ”sätta Ystad på kartan”.

Inte ska man väl behöva arrangera en tävling av denna storlek i det trånga badhuset som dessutom saknar en publikläktare när vi har en multiarena att använda. Detta ska man väl klara av att göra i en evenemangs- och multiarena som Ystad arena är, det vill säga att bygga upp en 25-metersbassäng till en stor simtävling.

Arenan duger väl till mer än handboll och andra idrottsföreningar måste också få tillgång till denna.

I sitt remissvar till kommunstyrelsen angående en eventuell försäljning av arena och badhus har ungdomsfullmäktige också efterlyst fler och andra större evenemang i arenan om denna ska behållas i kommunal ägo.

Conny Jönsson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.