GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Conny Jönsson: Vem representerar issporterna i Ystad?

En ny idrottshall ska byggas i Ystad. Chefen för kultur och utbildningsförvaltningen säger att det absolut finns behov av en sådan anläggning.
Ystad • Publicerad 9 april 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det gamla ridhuset intill Sandskogens idrottsplats vid hamnen i Ystad ska rivas. Kommunen har beslutat att bygga en ny idrottshall som ska stå klar år 2023. Där kommer bland annat GK Splitt att bedriva sin verksamhet. Frågan är bara hur klubben löser lokalfrågan fram tills dess?
Det gamla ridhuset intill Sandskogens idrottsplats vid hamnen i Ystad ska rivas. Kommunen har beslutat att bygga en ny idrottshall som ska stå klar år 2023. Där kommer bland annat GK Splitt att bedriva sin verksamhet. Frågan är bara hur klubben löser lokalfrågan fram tills dess?
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Ystads kommun kommer inom kort att tillsätta en referensgrupp som jobbar mot föreningarna för att lyssna in deras behov. Även en projektorganisation ska tillsättas. (Vilka kommer att ingå i denna referensgrupp och projektorganisation?)

Vilka föreningar kommer man då att prata med som representerar idrott som utövas på is? Det finns inga föreningar i Ystad som representerar till exempel ishockey, konståkning eller curling. Kanske av den enkla anledningen att vi inte har någon konstfrusen is i Ystad längre, det vill säga att vi inte har någon ishall.

Den sista konstfrusna isen i Ystad försvann för 44 år sedan med kommunens hjälp. Ystads kommun har därefter ändå tagit emot donerade pengar av privatpersoner att användas till en ishall i Ystad. Pengarna finns placerade i stiftelsen Ishall i Ystad.

Ordförande i denna stiftelse är enligt stadgarna kommunstyrelsens ordförande eller den denne utser. Då är det väl rimligt att kommunstyrelsens ordförande nu ikläder sig rollen som talesperson för alla som länge efterfrågat en ishall i Ystad.

Eftersom man tagit emot pengar avsedda till detta ändamål tänker man väl också hålla detta löfte. Det är nu 15 år sedan stiftelsen bildades.

Idrott i Ystad hämmas genom att vi inte har någon ishall. Vad tycker ni politiker i Ystads kommun? Vågar ni tycka något?

Får all idrott i Ystad samma möjligheter, förutsättningar, uppmärksamhet och förmåner? Handbollen lär blir svårslagen.

Conny Jönsson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.