GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elisabeth Andersson: Tag bort skatten och inför samma elpriser i hela landet

Ta genast bort skatten på egna hushålls och företagares elräkningar. Inför samma elpriser över hela Sverige.
Skåne • Publicerad 14 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Elledningar norr om Timrå på måndagen. Elpriset var på måndagen det högsta sedan 2011 då Sverige delades in i fyra elområden.
Elledningar norr om Timrå på måndagen. Elpriset var på måndagen det högsta sedan 2011 då Sverige delades in i fyra elområden.Foto: Anders Wiklund/TT

Om inte politikerna ( främst Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet) hade bestämt att alla kärnkraftverk måste stängas av i förtid (innan annan billig el-försörjning var uppfunnen) hade den absurda verklighet vi nu lever i kunnat undvikas.

Till exempel

... att Indien nu satsar för fullt på kolkraft.

... att Danmark satsar på förbränning av plast i Köpenhamn (världens största plastförbränningsugn) (se dokumentären Återvinningsbluffen på SVT-play)

... att vi är beroende av osäker och dyr naturgas från utlandet

... att Sverige nu har ett av världens högsta elpris

Sluta subventionera dataservrar (som är roten till den osäkra och oskyddade digitala värld vi nu tvingas leva i) Ja de har ett mycket lägre el-pris än du tror.

Sluta subventionera el-bilar. Ingen vanlig löntagare har ändå råd att köpa någon. (De är mycket stora miljöförstörare eftersom batterierna är kortlivade, enormt tunga och kräver enorma mängder energi för att tillverkas )

Satsa i stället på moderna lätta bränslesnåla bensin och dieselbilar utan inblandning av jättedyra biobränslen. Träsprit (metanol) gick det att köra racerbåtar på förr. Det borde fungera i bilar också.

Rå-metanol är alldeles utmärkt som bilbränsle anser både Chalmers och Lunds Universitet!

Bygg nya generationens kärnkraftverk där inget avfall bildas och där det även går att använda upp det gamla avfallet från gamla sortens kärnkraftverk och därmed slippa en mycket osäker slutförvaring.

(Ingen tror väl på allvar att det går att gräva ner något som ska ligga kvar skyddat i 100 000 år)

Elisabeth Andersson, Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.