GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Erik Wihlborg: Vi ska betala utan att vilja besöka något kulturhus

Vi är ungefär 19 300 innevånare i Simrishamns kommun. Hur många av dessa kommer att besöka ett kulturhus? Däremot får de hjälpa till att betala.
Simrishamn • Publicerad 12 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Valfisken i Simrishamn. Byggt som kulturhus men nu till viss del använt av gymnasieskolan.
Valfisken i Simrishamn. Byggt som kulturhus men nu till viss del använt av gymnasieskolan.

I en artikel i YA 9 oktober kommer Lotta Hildebrand, ordförande i kulturnämnden, till tals. Hon välkomnar debatten som nu pågår, hon påtalar det faktum att Valfisken har förlorat sin roll som kulturhus.

Låt oss gå ett antal år tillbaka i tiden. Då fanns det kulturlokaler på många ställen här i kommunen och det dröp kultur från väggarna. Det kallades för bibliotek har jag fått mig berättas.

Sedan kom ett antal odugliga politiker fram till att den sortens kultur skulle vi inte ha, så de lades ner och bokskatterna spreds för vinden.

Undertecknad har den åsikten att så fort så fort man vill ha någonting till kulturen ska kommunen stå för utgifterna, och det är ren och skär utpressning.

Kultur är för mig väl fungerande polis, rättsystem, åldringsvård. Det sistnämnda har inte fungerat på länge.

Erik Wihlborg, Örnahusen

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.