GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gabriella Karlsson: Oväsendet förstör vår nattsömn

Varför struntar ni på Ystad kommun i oss som bor på regementet?
Ystad • Publicerad 27 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
A-traktorer och andra fordon håller boende på regementsområdet vakna om nätterna.
A-traktorer och andra fordon håller boende på regementsområdet vakna om nätterna.
Foto: Jacob Zocherman

För en tid sedan lämnades en lista in till er med över 30 namn på boende här som har tröttnat på oljudet från epa-traktorer, a-traktorer, mopeder, motocross och vad det nu än må vara som för oljud sena kvällar och nätter. Ingen från Ystads kommun har återkopplat.

Dessa samlas på Sibyllas parkering på Militärvägen. Nu under sommaren får vi hyresgäster på regementet knappt sova en enda dag i veckan innan klockan 02, andra årstider är det nästan "enbart" helger.

Jag har pratat med några av dessa ungdomar och fått reda på att de tidigare samlades vid Sandskogen men där blockerade kommunen. Samma sak på parkeringen på Willys.

Är det för det är villor där och vi "bara" är hyresgäster som ni agerar där och inte här?

Ge dessa ungdomar en plats att träffas på där de inte stör någon så är problemet löst.

Jag och mina bonusbarn är trötta på att inte få ordentlig nattsömn och flera grannar håller med.

Gabriella Karlsson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.