Annons
Insändare

Gert Nilsson: Paul Svensson inbillar oss att en försämring blir en förbättring

Paul Svensson (SD) söker, på politikervis, slå blå dunster i ögonen på folk genom att säga att det innebär en förbättring när man ska ta centralt lagad mat till patienterna på Ystads lasarett.
Skåne • Publicerad 15 april 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi har bestämt att vi ska avveckla tillagningsköket på sjukhuset i Ystad” säger Paul Svensson.
”Vi har bestämt att vi ska avveckla tillagningsköket på sjukhuset i Ystad” säger Paul Svensson.Foto: Mark Hanlon

Sanningen är den, att varje förändring av maten på Ystads lasarett blir en försämring. Ystad ligger nämligen i toppen när det gäller smak och kvalitet på sjukhusmaten. Jag har personlig erfarenhet av det.

Men det är ju det vanliga, när politikerna inför försämringar, att de försöker inbilla folk att det i stället är förbättringar.

Annons

Förutom att det är sämre med uppvärmd mat än mat lagad på platsen, innebär centraliseringen också ett beroende av transporter, och detta i en tid när man vill minska antalet transporter av miljöskäl.

Maten är viktig också för patienternas välbefinnande. Hur vore det om våra folkvalda tänkte mer på dem de är satta att tjäna i stället för på att genomföra sina egna älsklingsidéer. ’

Om Paul Svensson vill var någon slags talesman för patienterna på Ystads lasarett bör han se till att sjukhusköket i Ystad får vara kvar.

Gert Nilsson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons