Annons
Insändare

Gertrud Ekman (S): Hur agerade Moderaterna i vårdcentralsfrågan?

De senaste dagarna har vi kunnat ta del av hur Vårdcentralen i Skurup planerar kvällsöppen mottagning som en utökad service för kommuninnevånarna.
Skurup • Publicerad 16 december 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vårdcentralen i Skurup blir en del av den kvällsöppna mottagningen på vårdcentralen i Ystad.
Vårdcentralen i Skurup blir en del av den kvällsöppna mottagningen på vårdcentralen i Ystad.Foto: Katarina Melvinger

Det har då framkommit att personal från vårdcentralen i Skurup ska åka till Ystads vårdcentral för att där bemanna kvällstid. Ingen utökad öppettid i Skurup. Alla ska till Ystad både personal och patienter.

Detta har skapat oro och misstanke om försämrad service för kommuninnevånarna dagtid då detta ska göras med befintlig personal.

Annons

Nu har chefen för vårdcentralen uttalat att det är för lite patienter listade, 10 000. Från Region Skåne är 25 000 listade för att kunna ha kvällsöppet.

Ett mycket märkligt beslut av Region Skåne. En liten kommun ska erbjudas sämre service och tvinga personal och patienter att åka till Ystad när det finns en vårdcentral i Skurup.

Kostnaden måste ju bli högre ur ett samhällsperspektiv ,och definitivt dåligt för alla.

Frågan får då ställas till de politiska representanter Skurups kommun har i Region Skåne. Åsa Ekblad (M), har ni moderater ställt er bakom detta beslut, som missgynnar Skurup kommuninnevånare? Om det är ett tjänstemannabeslut, hur kommer ni då att agera för att en omprövning av beslutet ska ske?

Ni har i sociala medier framhållit att ni säger er satsa på vårdcentral i Skurup.Är det verkligen så? Hur då ?

Det uppfattas i nuläget precis tvärtom.

Ni är valda för att tillgodose en likvärdig service för alla, så är det inte i detta beslut. Ett stort svek mot boende i Skurups kommun.

Gertrud Ekman, Socialdemokraterna i Skurup

Annons
Annons
Annons
Annons