GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gertrud Ekman (S): Moderater som sviker Skurupsborna

Att vara förtroendevald i Region Skåne innebär stort ansvar, som till exempel att tillgodose en jämlik vård oavsett boendeort. Det man kan konstatera är, att Åsa Ekblad (M) i sitt svar gällande kvällsmottagning på Skurups vårdcentral ej lever upp till.
Skurup • Publicerad 22 december 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vårdcentralen i Skurup blir en del av den kvällsöppna mottagningen på vårdcentralen i Ystad.
Vårdcentralen i Skurup blir en del av den kvällsöppna mottagningen på vårdcentralen i Ystad.
Foto: Katarina Melvinger

Man kan kalla svaret "snömos" (floskler, luddiga fraser med mera).

Alla boende i Skurups kommun vet att det finns en akutmottagning på Ystads lasarett, men med kvällsmottagning på Skurups vårdcentral hade patienter och personal sluppit att åka dit efter ordinarie öppettid.

Hur kan det kallas en satsning på mer tillgänglig primärvård lokalt? Alla får fortsätta att åka till Ystad kvällstid, nu även personalen.

Likt sagan om Kejsarens nya kläder står Moderaterna med Åsa Ekblad i spetsen för en politik där man likt kejsaren försöker få folk att tro på något som inte finns, och ej heller kommer att finna.

Nu vet vi alla att en liten kommun ska ha sämre service. Det kan inte kallas jämlik vård, ej heller en satsning på boende i Skurups kommun.

Möjligheten att påverka beslutet i Region Skåne har Åsa Ekblad ej heller använt sig av, trots ett huvudansvar för sjukvården i vårt område.

Närheten till vård har stor betydelse och bidrar också till ett snabbare tillfrisknande.

Ett stort svek mot både patienter och personal.

Gertrud Ekman, Socialdemokraterna i Skurup

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.