GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Brante: Alla dessa lurade väljare

Vid flera tillfällen har jag framhållit det konstiga i att av de 75 procent av Sveriges befolkning som tjänar under 40 000 kronor i månaden röstar många på borgarna och Sverigedemokraterna.
Politik • Publicerad 19 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Väljare plockar valsedlar i en röstningslokal för förtida röstning.
Väljare plockar valsedlar i en röstningslokal för förtida röstning.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Senast på sidan 8 i Vänsterpartiets valtidning ”Vänstern i Ystad” (https://ystad.vansterpartiet.se/wp/files/2022/11/Valtidning1436.pdf).

Innan valet lovade regeringspartierna och deras boss en skattesänkning på upp till 500 kronor i månaden för dem som tjänade under 30 000 i månaden. Men ni med denna månadslön är lurade för ni får ingenting.

De som tjänar över 70 000 i månaden får 1 400 i skattesänkning per månad. Skattesänkningen gynnar alla partiledare, riksdagsledamöter, region- och kommunalråd. Utom dem som är med i Vänsterpartiet!

Dessa skattesänkningar kostar runt 10 miljarder. Sjukvården behöver 7 miljarder men får 1,8, det kommer främst att drabba de med lägre löner. De med höga löner har, eller kan skaffa sig, privata sjukförsäkringar så att de kan gå före i sjukvårdskön. Lurad igen!

De fyras gäng lovade sänkning av bensin och dieselpriset. Deras utgångsbud var minskning med tio kronor (SD), nio kronor (M och KD) samt fem kronor (L). Kompromissen blev sänkning med 14 öre för bensin och 41 öre för diesel, aj, aj, lurad igen. Sänkningen kostar 6,7 miljarder som går till bensinbolagen.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) beräknar att det behövs tillskott av 20 miljarder i statliga medel för att välfärden ska hamna på samma nivå som 2022. Kommuner och regioner får 6 miljarder, att jämföra med sänkningen av drivmedel på 6,7. Dubbelt lurad.

Regeringspartierna och SD lovade att bygga kärnkraft, stoppa skjutningarna och ge elprisstöd. Ingen vill bygga kärnkraft och det går inte att starta om Ringhals, lurad. De förfärliga skjutningarna fortsätter, men husse och hundarnas upprördhet är mindre efter valet, lurad igen. Elprisstöd utlovades till hushållen från 1 november, men det blir inget. Återigen lurad! Eller kanske, senare.

Inför valet var upprördheten stor bland de blåbruna över att socialdemokraterna inte skickade artillerisystemet Archer till Ukraina. Nu skickar nya regeringen, och han med kopplet, inte Archer till Ukraina, så även folk i Ukraina är lurade. Kurderna är också lurade, Sverige gullar nu hellre med en diktator än stöder en folklig befrielserörelse.

Det är så här högerpartier fungerar. De är bara till för de rika, och det är bara dem de vill gynna. Så alla ni som tjänar under 40 000 i månaden tänk efter vid nästa val. Ni kommer aldrig att gynnas av att rösta borgerligt.

Göran Brante, Vänsterpartist

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.