GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Brante: Våra svenska traditioner förstörs i rask takt

Som stolt Sverigevän är jag mycket bekymrad över vad som nu händer i Sverige. Jag förfäras över att svenska traditioner, som empati med människor i nöd, solidaritet med förtryckta, tro på mänskliga rättigheter, tilliten för vetenskap som grund för ställningstaganden, och tron på det i grunden goda samhället, i rask takt förstörs.
Politik • Publicerad 12 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
När Sverigedemokraterna styr landet förstörs våra svenska traditioner i rask takt, anser Göran Brante (V).
När Sverigedemokraterna styr landet förstörs våra svenska traditioner i rask takt, anser Göran Brante (V).Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

På samma sätt ser jag hur över tid utvecklade och inarbetade kulturella uttryck, som relativ jämlikhet mellan människor och jämställdhet mellan könen, som öppenhet för det mindre vanliga, som vänlighet mot främlingar, som icke-rasism, ifrågasätts och ses som dumhet. Det är godhetsknarkare och vänsterblivna som vill ha allt ovan.

När och hur blev det så? Jag växte upp när Jarl Hjalmarsson var partiledare för Högern, som Moderaterna hette på den tiden. Han ansåg att det var fel att straffa kriminella, de skulle istället hjälpas. Nu gäller bara hårdare straff!

The Washington Examiner skriver om hur Sverige förödmjukar sig i relation till Turkiet. De upplever det konstigt att nationen som alltid stöttat de förtryckta mot förtryckarna gör så. Vår nuvarande regering och deras härskare menar att Turkiet är en demokrati, trots att landet rankas mycket lågt i internationella jämförelser. Idag är PKK terrorister, igår var det Nelson Mandela som var terrorist. Hade Kristersson och Billström lämnat ut honom till Sydafrika?

Att de stora fastighetsägarna gjort miljardvinster den senaste tiden är kul, för dem. Att de nu vill höja hyrorna med upp till 10 procent är inget problem i förhållande till inflationen. Men om arbetstagare vill ha högre lön för att kompensera sig för de nyligen höjda kostnaderna på mat, drivmedel, el, räntor och snart hyror, så är det mycket oansvarigt.

Regeringen anser att de allra rikaste, samt alla miljardärer, inte ska bidra till välfärden med höjd skatt trots de hårda tiderna. Samma regering anser att kungen behöver mer pengar, han fick ju bara 76,1 miljoner kronor 2022.

Dagens regering ger 6 miljarder som stöd till kommuner och regioner, som enligt Sveriges Kommuner och Regioner skulle behöva 20 miljarder. Men man ger mer, 6,7 miljarder, till bensin- och diesel-förbrukning, och så halverar man miljöbudgeten.

Alla partier i riksdagen, utom Sverigedemokraterna, röstade för klimatbonus för elbilar. Nu tas bonusen bort med en dags varsel. Vem är det som styr Sverige egentligen?

Den 16 november begränsas demokratin i Sverige genom ett riksdagsbeslut som förändrar en grundlag!

Göran Brante, Sverigevän och Vänsterpartist

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.