GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Göransson: Att framhålla fakta är inte att vilseleda

Replik på Per-Olof Linds inlägg ”Göran Göranssons syfte är att vilseleda läsarna” i YA 21 21 juli.
Ystad • Publicerad 24 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Padel i Nybrostrand.
Padel i Nybrostrand.
Foto: Fredrik Sörensson

I vanlig ordning försöker Per-Olof Lind (L) dribbla bort sig från den verklighet många av oss andra upplever. Som man känner sig själv känner man andra.

Att påstå att jag vilseleder om något som bevisligen är fakta, nämligen att klubben inte inhämtat något tillstånd, är verkligen magstarkt.

Detta påstående påminner faktiskt om hur du i talarstolen har påstått att jag och andra ljugit i liknande ärende. Kränkande uttalande utan minsta substans.

Varför förhala något som du tydligen har varit medveten om sedan lång tid tillbaka? Det finns ju en externt framtagen juridisk utredning i frågan om hantering av allmän platsmark att tillgå på förvaltningen.

Mig veterligen är utredningen mycket tydlig om vad som gäller för allmän platsmark. Vad finns det egentligen för anledning att förhala processen och varför väljer du egentligen att inte offentliggöra ovanstående utredning – det hade med all säkerhet rätat ut många frågetecken och också undanröjt många tråkiga kommentarer.

Är det månne så att innehållet är för obekvämt för dig och styret? Sanningen är ju ibland illa hörd eller hur.

Vad gäller elanslutningen av Löderups tennisbana har du agerat på samma sätt - förhalat och kommit med krav, som du med säkerhet är medveten är omöjliga att uppfylla. Återigen upplever jag detta som ett sätt att komma från ditt och kommunens ansvar.

Det finns tyvärr flera andra ärenden där mönstret är detsamma – förhala, mörka eller glömma. Det är verkligen inte någon strategi som håller i längden. Det leder endast till ännu mera politikerförakt.

Göran Göransson (-), oberoende ledamot av Ystads fullmäktige, ordförande i bun.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.