GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Göransson (-): Därför röstade jag emot treklöverns budget

För tredje gången under mandatperioden förlorade treklövern budgetstriden, vilket borde fått dem att stanna upp och reflektera över sin situation. Tyvärr väljer kommunalrådet som vanligt att ignorera signalen, prata bort den och fokusera på andra/annat.
Ystad • Publicerad 23 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Göran Göransson (-).
Göran Göransson (-).Foto: Mark Hanlon

Den bidragande skälet är självklart risken att förlora sin häftiga pension om hon släpper rodret. Det är knappast för att måna om kommunen och dess medborgare.

Jag som oberoende har självklart stor del och ansvar för budgetutgången. Frågor har inte låtit väntat på sig exempelvis hur jag som borgerlig kunde rösta på oppositionens budget.

Eftersom jag inte hade någon möjlighet att förklara mitt ställningstagande under fullmäktige mötet väljer jag att belysa det med detta inlägg i stället.

Vad gäller borgerlig tillhörighet är det ju ändå så att ett borgerligt parti faktiskt även ingår i kommunens oppositionsgrupp.

Jag har fortfarande borgerlig grundsyn om än jag inte röstar på styret i kommunen. I det kommunala sammanhanget måste man vara pragmatisk och inte alltid slaviskt följa de ideologiska linjerna – detta för att kunna ha medborgarnas och kommunens bästa för ögonen.

Nationell politik är i min värld en sak och den kommunala något annat.

För mig är den lilla och svaga människans grundläggande behov ledstjärnan, vilket jag inte minst i min yrkesgärning fått handla efter.

Varför röstade jag då på S-C-MP:s budgetförslag? Det ska understrykas att mitt ställningstagande verkligen inte hade med några politiska fulspel att göra utan grundade sig på ett genuint övervägande. Nedan följer några av mina bevekelsegrunder.

1) Att det särskilda boendet i Trädgårdsstaden ska byggas/drivas i egen regi.

2) Att landsbygden exempelvis mötesplatser och föreningsverksamhet får större utrymme i budgeten.

3) Att Kåseberga prioriteras för att kunna möta och hantera utmaningarna som ett av Sveriges mest besökta resmål.

4) Att mötesplatsen Räfsan i Glemmingebro får en acceptabel, långsiktig lösning.

5) Att en ny idrottshall finns i investeringsplanen (nyttjandet av tennisarenan ska fasas ut och det behövs andra idrottslokaler för bland annat Split, brottning och karate).

En ytterst avgörande bevekelsegrund är tråkigt nog min fullständiga brist på förtroende för styret, hur illa man hanterat flera sakfrågor exempelvis platsmarken, tennisklubben i Nybrostrand, hur man brister i att sätta kommunen bästa i fokus och inte minst hur privatintressena har fått prägla politiken.

För att bifalla en budget måste man ha tillit till arkitekterna bakom i detta fall treklövern. Jag saknar detta förtroende och ser i likhet med många andra inte heller någon bättring i sikte så länge som nuvarande styre sitter kvar vid ”maktens grytor”.

Göran Göransson, oberoende ledamot av Ystads kommunfullmäktige och ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.