GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Göransson (-): Dribbla inte bort huvudproblemet – ni struntar i bestämmelserna

Replik på Fredrik Roxenius inlägg ”Klargörande om tennisklubben i Nybrostrand” i YA 21 juli.
Ystad • Publicerad 23 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Padelbana i NybrostrandNybrostrand tennisklubb
Padelbana i NybrostrandNybrostrand tennisklubb
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Tack för din utförliga respons på mitt inlägg. Jag är verkligen inte ute efter att förringa er verksamhet – de fyller självklart en viktig funktion. Detta utesluter dock inte att man ska följa regelverket, vilket är mitt fokus i sammanhanget.

Det saknas bevisligen tillstånd för två padelbanor. Ni har bevisligen inte lyssnat på sakägarnas åsikter och rättigheter utan självsvåldigt byggt vidare. Ni tar bevisligen ut marknadsmässiga avgifter på verksamhet inom kommunal platsmark.

Att jämföra detta med Löderups blygsamma avgifter för att kunna klara av skötseln av banan är som att jämföra ”äpplen och päron”.

Ni har bevisligen nyttjanderättsavtal för tennisbanor – att inkludera padelbanor i detta är lite väl långsökt. Vad är en padeltennisbana – mig veterligen finns inga sådana?

Det vore klädsamt om du inte dribblade bort huvudproblemet med vackra beskrivningar av er verksamhet. Vad får dig att tro att din argumentation skulle bortförklara och förmildra det verkliga problemet?

Hur mycket du än argumenterar för er behjärtansvärda verksamhet kan vi inte bortse från har ni på ett allvarligt och nonchalant sätt struntat i kommunen och dess bestämmelser.

Som ordförande i barn- och utbildningsnämnden ligger det i mitt intresse och skyldighet att värna om att bidragsberättigade föreningar agerar på ett korrekt sätt.

Jag välkomnar att alla kort lägges på bordet och kommer självklart att följa upp detta ärende.

Göran Göransson

Ordförande Bun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.