unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Göran Göransson (KD): KD i Ystad har hamnat i ett svårt mellanläge

Kommunalrådet Kristina Bennz (M) beskrev mig som ”vågmästare” i en YA-artikel förra veckan. Jag måste tydligen förhålla mig till denna beskrivning.
nya nämndsordförandena. Göran Göransson (KD)
nya nämndsordförandena. Göran Göransson (KD)
Foto: Mark Hanlon
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Till en början är det inte något som jag överhuvudtaget har önskat eller egentligen har kunnat identifiera mig med tidigare. Jag kommer självklart att få acceptera denna roll, ”gilla läget”, och göra det bästa av den uppkomna situationen.

I våras övervägde jag att lämna politiken helt efter Treklöverns ”kupp”, vilket självklart också var styrets mål och önsketänkande.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Efter många övervägande och mycket stort stöd från när och fjärran valde jag att stanna kvar vid min post, vilket borde funnits i Treklöverns möjliga scenario. Flertalet har uttryckt det som ”stå på dig” och ”någon jäkla ordning får det väl ändå va”.

Ofta kommer frågan om det inte jobbigt och ensamt. Visst har det varit en jobbig tid men med facit i hand kan jag nu blicka tillbaka på något mycket lärorikt och stärkande inför framtiden. Eftersom jag har fått så mycket stöd på vägen har faktiskt inte känt mig ensam.

Ensamheten var däremot besvärande under Treklövertiden, vilket jag faktiskt också signalerade till bland annat KD-gruppen.

Under en intervju uttryckte jag mina känslor som sorg men också lättnad. Dessa finns kvar.

Vad gäller sorgen handlar det idag enbart om KD Ystad. Vårens agerande ledde till stora konsekvenser, inte minst för KD Ystad, som har hamnat i ett svårt mellanläge, som kräver stor fingertoppskänsla från oss, som är berörda. Detta scenario var faktiskt min första övervägande för att lämna den politiska scenen.

Nu har både jag och majoriteten i KD-gruppen i stället valt olika vägar, vilket vi måste acceptera och försöka hantera.

Jag bor på landsbygden och med stor sannolikhet kommer det att fortsätta så. Landsbygdens utmaningar kommer även fortsättningsvis ligga mig varmt om hjärtat.

Frågor kring barn, unga och äldre har alltid engagerat mig och kommer även framledes att vara så.

Som ”vågmästare” tar jag mig friheten att vara öppen för samarbete med olika politiska grupperingar i olika frågeställningar. Förhoppningsvis kommer detta framtida samarbete präglas mer av respekt, transparens och ärlighet än tidigare.

Göran Göransson (KD)

Löderup