GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Göransson: Språktester skulle motverka utanförskap

Att språkkunskaperna i svenska minskar inte minst hos barn och unga är för flertalet av oss ingen hemlighet. Det finns flera orsaker till detta, vilket jag inte tänker beröra i detta inlägg.
Språktester.
Språktester.
Foto: Stig-Åke Jönsson/MalmöBild/TT
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Konsekvenserna för individerna och samhället i stort blir förödande. Det leder i många fall till ett permanent utanförskap socialt och sysselsättningsmässigt.

Att ställa rimliga krav och därmed också förväntningar på individen är inte exkluderande om än att det kan upplevas så i första ögonblicket. Det blir snarare ett incitament för vederbörande att kämpa för att nå målet, en godtagbar kompetens i svenska, som därmed också leder till jobb.

Det är snarare exkluderande att det i kommunala verksamheter uppstår missförstånd och bristande språkförståelse hos exempelvis utsatta omsorgstagare och arbetskollegor.

Att inte våga ställa krav och tydliggöra förväntningar leder till förödande kvalitetsproblem i verksamheten. Det bidrar också till avtagande drivkraft, då individen inte sporras att arbeta upp sin kompetens.

Att tycka synd om och inte förvänta oss något av individen av integrationsskäl hjälper inte utan snarare stjälper dessa individer – vi gör dem med andra ord en björntjänst, när vi underskattar deras förmåga.

I vilka andra jobb ställs inte krav på kompetens – varför ska inte kommunen kunna/våga tydliggöra och kräva kompetens i detta fall svenska språket.

Att inte våga är att fegt blunda för den verklighet vi har att förhålla oss till samt utelämna sjuka och omsorgstagare, som redan är utsatta. Eftersom exempelvis vården och omsorgen har stora rekryteringsutmaningar är det lätt att låta språkkompetensen i svenska stå tillbaka för andra argument. Detta får inte hindra oss för att skapa övergripande kommunala rutiner i rekryteringsprocessen exempelvis att genomföra språktester.

Fast anställda, som har bristfälliga språkkunskaper ska självfallet genomgå språkträning inom ramen för sin kompetensutveckling. Vikarier bör inte anställas utan godtagbara basfärdigheter i svenska.

Göran Göransson, partilös ordförande i bun

Läs mer