GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Göransson: Treklöverns budget slår obarmhärtigt

Replik till inlägget ”Marietorp lägges inte ner – vi vill utveckla verksamheten” i YA 24 januari.
Ystad • Publicerad 26 januari 2023 • Uppdaterad 27 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pausad undervisning efter sommaren vid Marietorps naturskola föreslås i den nya kultur- och fritidsnämnden. Socialdemokraterna motsätter sig besparingen som beräknas ge 800 000 kronor.
Pausad undervisning efter sommaren vid Marietorps naturskola föreslås i den nya kultur- och fritidsnämnden. Socialdemokraterna motsätter sig besparingen som beräknas ge 800 000 kronor.Foto: Helena Wennström

Ett välformulerat inlägg som inte förändrar den krassa verkligheten på något sätt.

Verkligen fegt och samtidigt bekvämt för politikerna i fritidsnämnden att låta verksamheten inom bun ta ställning till nyttjandet av Marietorp och därigenom också kostnaden – precis som om denna förvaltning skulle ha mer pengar att röra sig med än fritidsförvaltningen.

Faktum kvarstår att treklövern har drivit igenom en budget som slår obarmhärtigt mot barn, unga och äldre. Besparingarna haglar över oss. Ena dagen är det maten, nästa dag Marietorp och framöver lär skolpengen bli aktuell.

Att spara i dessa tider är inte fel men detta ska verkligen göras med omsorg och på rätt ställe.

Trots en snäv budget har treklövern fortfarande inte lyckats rå på den ständigt svällande byråkratin (tjänstepersoner, konsulter) och den för våra lilla kommun onödigt stora politiska organisation.

Man har inte heller lyckats prioritera kärnverksamheterna framför de icke lagstadgade verksamheterna. Mig veterligen får dessa ”heliga kor” fortsätta att ta ekonomiskt utrymme eftersom besparingarna på denna nivå är så mycket svårare att hantera och dessutom delvis berör politikerna själva.

Styret verkar inte våga ta tag i detta trots att vi alla är medvetna om att kostnader för administration och politiker håller på att utarma resurserna och engagemanget ute i verksamheten.

Dribbla inte med sanningen utan stå för de bedrövliga konsekvenserna budgeten medför. Hade styret egentligen koll på dessa, när man så lättvindigt röstade igenom budget – jag betvivlar detta.

Göran Göransson, Medborgerlig samling

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.