GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Göransson: Vi kommer att fortsätta kämpa för ett bättre Ystad

Valet är över – rannsakningarnas och reflektionernas tid är inne. I likhet med många andra har även jag många frågetecken angående min egen roll men också att valresultatet blev som det blev.
Ystad • Publicerad 17 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Göran Göransson tidigare Kristdemokraterna och nu Medborgerlig samling.
Göran Göransson tidigare Kristdemokraterna och nu Medborgerlig samling.Foto: Sprisse Nilsson

I början av augusti bestämde jag mig för att avsluta mitt politiska engagemang, vilket kändes som ett realistiskt och vettigt beslut.

Ändå vid förfrågan från Medborgerlig samling valde jag att ställa upp ärligt talat i ”grevens tid” inför valet. Någon uppvärmning och uppstartstid fanns inte utan från intet gav jag mig åter in i politiken.

En av de tungt vägande anledningarna var att jag såg behovet av förnyelse/nytänkande i valdebatten. Denna kändes slätstruken och populistisk utan förslag till realistiska lösningar på kommunens framtida utmaningar.

Vi nådde inte riktigt fram till ett mandat men det var ändå värt ett försök, inte minst om man tänker framåt och hur vi fortsättningsvis kommer att agera.

Nästa gång kommer partiet med all säkerhet finnas med i valdebatten väl förberedda och med eget kommunprogram.

Valresultatet i övrigt både förbryllar och bekymrar mig däremot.

Att Treklövern får fortsatt förtroende är i min värld mycket överraskande. Mandatperioden har präglats av egenintressen, vänskapskorruption och smutskastningar och inte minst ett undermålig politiskt ledarskap, vilket knappast kan vara obekant för medborgarna.

Lokaltidningen har berört detta åtskilliga gånger, det har publicerats många inlägg med motsvarande innehåll och Sveriges Radio har vid åtskilliga tillfällen tagit upp detta ämne.

Trots denna negativa publicitet har en majoritet bland väljarna inte reagerat och uttryckt sitt missnöje genom att exempelvis rösta på Sverigedemokraterna.

Som boende och skattebetalare i kommunen är jag självklart mycket bekymrad inför framtiden. Med stor sannolikhet kommer ovanstående fortsätta som tidigare.

Egenintressena och hybris kommer även fortsättningsvis att prägla styret/politiken och medborgarnas bästa lär även fortsättningsvis komma i andra hand.

Det finns mycket att vara stolt över, vilket jag exempelvis i egenskap av guide med glädje beskriver. De politiska processerna/politiken däremot har mycket övrigt att önska.

Mina förhoppningar om en förändring till det bättre kom verkligen på skam. Vi som tror på något bättre måste självklart kämpa vidare. Vi kommer inte att ge oss – undertecknad är en av dem.

Göran Göransson, ordförande i barn- och utbildningsnämnnden, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.