Insändare

Göte Lundqvist: Aktieägarna i Ystads teater AB har bättre tur med styrelsen

Ystad
Ystad Teater exteriör
Ystad Teater exteriör

Ystads kommun äger till huvuddelen Teaterbolaget och Saltsjöbaden. Bolagen skiljer sig i det att Teaterbolaget behöver ett bidrag från kommunen på 4,8 miljoner om året och att Saltsjöbaden generar en vinst på 3,4 miljoner.

Båda bolagen grundades på 1890-talet och har alltsedan dess även privata aktieägare som vill ha möjlighet att delta i bolagens årsstämmor, vilka hittills har hållits i bolagens lokaler på kvällstid.

Styrelsen för Saltsjöbaden beslöt att hålla stämman i Gamla rådhuset dagtid men har nu tvingats flytta den till bolagets lokaler – fortfarande på dagtid vilket gör det svårt för arbetande aktieägare att delta.

Styrelsen för Teaterbolaget har, som vanligt, valt att ha stämman på teatern kvällstid.

Jag hoppas att traditionen, ett glas sherry, då styrelsen beviljats ansvarsfrihet fullföljs.

På Saltsjöbaden får vi nöja oss med att fira styrelsens ansvarsfrihet, om den nu beviljas, med en kanelbulle.

Göte Lundqvist

Aktieägare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.