GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göte Lundqvist: Beslut utan underlag i Ystads kommunstyrelse

Ett privat bolag har fått en tomt anvisad i Trädgårdsstaden för att bygga ett äldreboende och trygghetsboenden vilka båda är ytterst välbehövliga då köerna är långa.
Ystad • Publicerad 31 maj 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här i Trädgårdsstaden var det tänkt att det skulle bli både äldreboende och trygghetsboende, men efter kommunens beslut att låta bygga i egen regi, blir det inget trygghetsboende.
Här i Trädgårdsstaden var det tänkt att det skulle bli både äldreboende och trygghetsboende, men efter kommunens beslut att låta bygga i egen regi, blir det inget trygghetsboende.
Foto: Cecilia Billgren

Vid senaste sammanträdet i kommunstyrelsen fick inte det privata alternativet klartecken utan röstades ner av oppositionen med stöd av en politisk vilde till förmån för ett äldreboende byggt med kommunen som ägare.

Konsekvensen av beslutet blir ett äldreboende med färre platser och inget trygghetsboende.

Kommunalrådet påstår i fredagens Ystad Allehanda att kommunstyrelsens ledamöter inte förstod vad de röstade om vilket faller tillbaka på kommunalrådet vars roll, som ordförande, är att förvissa sig om att ledamöterna förstår vad de fattar beslut om.

Oppositionen röstad som vanlig med ryggmärgen som alltid säger ”Inga privata aktörer inom vård- och omsorg”.

Konsekvenserna blir, om beslutet står fast, att kommunen får ett äldreboende med färre platser och går miste om 40 lägenheter i ett trygghetsboende. Har vi boende i Ystad gjort oss förtjänta av sådana politiker?

Göte Lundqvist, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer